ΧΥΤΑ Φυλής: έκκληση για αναστολή του αποκλεισμού – λόφοι τα σκουπίδια

Την αναστολή του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ Φυλής ζήτησε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ώρα που η συσσώρευση τόνων σκουπιδιών στους δρόμους εξελίσσεται σε ωρολογιακή βόμβα για τη δημόσια υγεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση την Κυριακή, η ΠΕΔΑ ανακοίνωσε ότι ζητήθηκε η αναστολή του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ από τη Δευτέρα, έτσι ώστε να περισυλλεχθούν και να απορριφθούν τα απορρίμματα

που είναι στοιβαγμένα στους κάδους.

Αν και το Σάββατο η ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε ανακοινώσει πως σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων θα αναλάβει δράση ώστε να μην προκύψουν προβλήματα για τη δημόσια υγεία, τελικά στη χθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων και κλιμάκωση από την Τετάρτη.

Η κατάσταση στους δρόμους είναι πάρα πολύ δύσκολη καθώς τα σκουπίδια σχηματίζουν λόφους, ενώ η βροχή παρασύρει τα απορρίμματα.

Σημειώνεται ότι για τη Δευτέρα και την Τρίτη η ΠΟΕ έχει προγραμματίσει συγκεκριμένες βάρδιες περιφρούρησης του ΧΥΤΑ Φυλής, ενώ αύριο θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή για να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον των κινητοποιήσεων.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα