Ανυπομονησία για τη γέννηση γιγάντιου Πάντα μετά από 24 χρόνια

12:18 29/6/2012 - Πηγή: Econews

Σημάδια εγκυμοσύνης δείχνει το θηλυκό Πάντα στον ζωολογικό κήπο «Ueno» στο Τόκιο, γεννώντας ελπίδες ότι για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια θα ακουστούν και πάλι τα μικροσκοπικά βηματάκια ενός νεογέννητου.

Στις 11 Φεβρουαρίου του 2011 ο ζωολογικός κήπος του Τόκιο υποδέχθηκε δυο Πάντα από την Κίνα, τη θηλυκιά  Shin Shin και τον αρσενικό Ri Ri.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου άρχισαν να τρέφουν ελπίδες για την έλευση νέου μέλους όταν, πριν λίγο καιρό, η κάμερα κατέγραψε τα δυο Πάντα να ζευγαρώνουν.

Οι υποψίες ενισχύθηκαν ακόμα

περισσότερο τον περασμένο μήνα, καθώς η εξάχρονη Shin Shin άρχισε να δείχνει σημάδια εγκυμοσύνης, όπως μειωμένη όρεξη, υπνηλία και ορμονικές αλλαγές.

«Στον ζωολογικό κήπο Ueno είχαμε τρεις φορές γεννητούρια, όμως το τελευταίο Πάντα γεννήθηκε το 1988, πριν 24 χρόνια. Οπότε ανυπομονούμε για τη γέννηση ενός Πάντα για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια», δήλωσε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Yutaka Fukuda.

Οι λάτρεις των Πάντα κατακλύζουν καθημερινά τον ζωολογικό κήπο για να δουν τη Shin Shin πριν αποσυρθεί τον Ιούλιο ώστε να προετοιμαστεί για το μεγάλο γεγονός.

Το θηλυκό Πάντα ενδέχεται να γεννήσει οποιαδήποτε στιγμή από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα