Αλβανία: επενδύσεις στις ΑΠΕ με 1 Ευρώ – Μικρή υπερδύναμη στην καθαρή ενέργεια

12:35 14/5/2012 - Πηγή: Econews

Με καταβολή συμβολικού ποσού 1 Ευρώ θα μπορούν να χρησιμοποιούν δημόσια γη όσοι επιθυμούν να επενδύσουν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Αλβανία.

Η απόφαση λήφθηκε κατόπιν πρότασης του υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας της γείτονος για την προώθηση των επενδύσεων στην καθαρή ενέργεια.

Ο Αλβανός πρόεδρος Σαλί Μπερίσα φιλοδοξεί να καταστήσει τη χώρα του σε μικρή υπερδύναμη στην παραγωγή καθαρής ενέργειας. Όπως δήλωσε «η εκμετάλλευση των υδάτων για παραγωγή ενέργειας θα παραμείνει μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες», προσθέτοντας ότι «το να βαδίζεις

προς τις εύκολες πηγές εξασφάλισης ενέργειας θα πει να προχωρείς προς την καταστροφή και τις αναπόφευκτες επιπτώσεις στον πλανήτη μας”.

Σύμφωνα με την “Ημερησία”, ο Αλβανός αντιπροέδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Έντμοντ Χατζινάστο, συναντήθηκε με τον Κινέζο πρωθυπουργό, Ουέν Τζιαμπάο, με αντικείμενο την προσέλκυση των κινεζικών κεφαλαίων σε τομείς όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και οι ορυκτοί πόροι.

Η Αλβανία έχει ήδη πραγματοποιήσει τεράστια βήματα στην εκμετάλλευση της καθαρής ενέργειας της χώρας με την κατασκευή 46 υδροηλεκτρικών εργοστασίων τα τελευταία χρόνια και στόχο τα 100 για τα επόμενα.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα