Αγροτικά φωτοβολταϊκά: “κοράκια” αγοράζουν ενεργές άδειες για ένα κομμάτι ψωμί

Καταστάσεις που θυμίζουν “ζούγκλα” περιγράφει για την αγορά αδειών στα αγροτικά φωτοβολταϊκά δημοσίευμα του περιοδικού Agrenda.

Συγκεκριμένα, επιτήδειοι αγοράζουν από αγρότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας άδειες για φωτοβολταϊκά σε πολύ χαμηλές τιμές

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η δεινή οικονομική πραγματικότητα, το «πάγωμα» των τραπεζικών χρηματοδοτήσεων και η σοβαρή εμπλοκή με τα δάνεια της –υπό εκκαθάριση- ΑΤΕLeasing καθιστούν τους συγκεκριμένους παραγωγούς «εύκολο στόχο», αφού παρά τις συμβάσεις σύνδεσης ή τις δεσμευτικές προσφορές

που έχουν στα χέρια τους, αναγκάζονται (ή βρίσκονται ένα βήμα προτού αποφασίσουν) να εγκαταλείψουν τα «πράσινα» σχέδιά τους.

Την ίδια στιγμή, το «πάγωμα» στις νέες αδειοδοτήσεις που ανακοίνωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει αναζωπυρώσει την αγορά αδειών και αυτό με τρόπο στρεβλό. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε διάφορες περιοχές της χώρας όπου υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για αγροτικά φωτοβολταϊκά, όπως η Θεσσαλία.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι παράγοντες της αγοράς είχαν προειδοποιήσει το ΥΠΕΚΑ ότι το νέο «πακέτο» μέτρων θα οδηγήσει στην έκρηξη του παρεμπορίου αδειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα