«Αδιέξοδο» με τα απορρίμματα – Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν την Τρίτη (11/10) το απόγευμα οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ τη στιγμή που η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Αθήνα είναι πλέον τραγική.

Εκτός από την παρεμπόδιση απόθεσης των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωράσει και σε καταλήψεις δημοτικών γκαράζ και δημαρχείων, αλλά και πολεοδομιών, ληξιαρχείων και ΚΕΠ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του

Δήμου Αθηναίων, τα σκουπίδια στους δρόμους της πρωτεύουσας ξεπερνούν τους 14 χιλιάδες τόνους.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξέδωσε ανακοίνωσή»προς τους πολίτες της χώρας», στην οποία αναφέρει πως «οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είμαστε σε πολυήμερη κινητοποίηση όχι γιατί το θέλουμε, αλλά γιατί αναγκαζόμαστε. Δεν διεκδικούμε προνόμια, παρά μόνο την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών μας, που εδώ και μήνες η κυβέρνηση και η τρόικα μας αφαιρούν»

»Αυτό που κινδυνεύει σήμερα είναι η ψυχική υγεία, αλλά και η φυσική υπόσταση των Ελλήνων, από τα βάρβαρα-αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης…

»Η υγεία του λαού μας κινδυνεύει απ’ την εξαθλίωση που οδηγούν τον Ελληνικό λαό και την προσβολή της αξιοπρέπειάς του από μια εθελόδουλη κυβέρνηση που έχει παραδοθεί στους ξένους δανειστές και τοκογλύφους για να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» του Ελληνικού λαού και το ξεπούλημα της χώρας”.

Τέλος, χαρακτηρίζει «κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχία των κινητοποιήσεων να μη λειτουργεί ο ΧΥΤΑ της Φυλής, ο οποίος είναι υπό κατάληψη. Για το λόγο αυτό, πρέπει τα σωματεία της Αττικής να συνεχίσουν να συμβάλλουν, με όσο κόσμο μπορούν, στην κατάληψη του ΧΥΤΑ».

Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος μέσω του aftodioikisi.gr ζήτησε από την ΠΟΕ-ΟΤΑ να κάνει “ένα βήμα πίσω” και απηύθυνε πρόσκληση για διάλογο: «Η πόρτα του υπουργείου Εσωτερικών δεν είναι κλειστή για τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους οποίους τους καλούμε να έρθουν να καθίσουμε στο τραπέζι για να βρούμε μια λύση στα προβλήματά τους», δήλωσε ο υφυπουργός και πρόσθεσε πως «Ένα από τα προβλήματά τους, που τους «καίει» και δικαιολογημένα, είναι και αυτό με τα δάνεια, που λόγω της μείωσης την οποία θα υποστούν εξαιτίας του μισθολογίου θα δυσκολευθούν να πληρώσουν.

»Κατανοητό, αλλά χωρίς να είναι στη δική μου αρμοδιότητα και δεν μπορώ να δεσμευθώ για αυτό, θα ήταν ίσως εφικτό, για παράδειγμα, να γίνει μια ανάλογη ρύθμιση, όπως γίνεται για τους εφέδρους, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και διευκολύνσεις», διευκρίνησε.

Σημειώνεται πως για το ζήτημα του κλεισίματος του ΧΥΤΑ Φυλής έχει παρέμβει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, ενώ στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζομένοι στην καθαριότητα συσκέπτονται σήμερα (12/10) στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης για να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα