Αχαΐα: ακατάλληλος ΧΥΤΑ καταστρέφει την Ανατολική Αιγιάλεια

18:23 19/3/2012 - Πηγή: Econews

Στην απόφαση του δημάρχου του καλλικρατικού δήμου Αιγιάλειας κ.Θεοδωρακόπουλου, ότι στο εξής όλα τα στερεά απόβλητα του δήμου θα αποτίθενται στον ΧΥΤΑ της Ανατολικής Αιγιάλειας αντιδρούν κάτοικοι και φορείς της περιοχής.

Οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν τον εν λόγω χώρο “προβληματικό” και “ακατάλληλο” και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων και Φορέων Ανατολικής Αιγιάλειας που συνεδρίασε εκτάκτως την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012.

Όπως καταγγέλλει η Επιτροπή, ο ΧΥΤΑ δεν λειτουργεί πλέον ως Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων, αλλά ως Χώρος  Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμάτων (ΧΑΔΑ), δηλαδή παράνομη χωματερή.

Η Επιτροπή υποστηρίζει ότι τα απορρίμματα μένουν για πολύ χρόνο ασκέπαστα, με συνέπεια τα όμβρια ύδατα να καταλήγουν στο χώρο ταφής και στη συνέχεια να εκβάλλονται μολυσμένα στον παρακείμενο Θολοπόταμο, ρυπαίνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα και τον Κορινθιακό Κόλπο αντί να περνούν από τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού που δεν λειτουργεί.

Παράλληλα, οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις αλλά και η συνεχιζόμενη αμέλεια των υπηρεσιών του Δήμου χειροτερεύουν την κατάσταση καθημερινά!

Η Επιτροπή δεσμεύτηκε να εξετάσει την πιθανή αλλαγή κατεύθυνσης των στόχων της μιας και το μόνο που «κερδίζει» η Ανατολική Αιγιάλεια από τη συνεχιζόμενη εγκληματική λειτουργία του συγκεκριμένου σκουπιδότοπου είναι η επιβάρυνση της περιοχής με ολέθριες επιπτώσεις για τους κατοίκους και το περιβάλλον (υδροφόρος ορίζοντας, ποτάμια,Κορινθιακός).

Keywords
Τυχαία Θέματα