Polyeco: συμφωνία για επεξεργασία 450 τόνων ληγμένων παρασιτοκτόνων στην Αιθιοπία

09:28 12/6/2012 - Πηγή: Econews

Την Πέμπτη 31 Μαΐου, στο υπουργείο Γεωργίας της Αιθιοπίας στην Αντίς Αμπέμπα, παρουσία του συντονιστή έργων της Παγκόσμιας Τράπεζας Σιμέλις Χάνσεν, ο Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος ιδιοκτήτης της εταιρείας Polyeco και νόμιμος εκπρόσωπος της κοινοπραξίας Polyeco-Tredi υπέγραψε συμβόλαιο για τη διαχείριση και επεξεργασία 450 τόνων ληγμένων παρασιτοκτόνων.

Το έργο προβλέπει τη συλλογή και συσκευασία 450

τόνων παρασιτοκτόνων και την ασφαλή καταστροφή 300 τόνων σε ειδικούς αποτεφρωτήρες στη Γαλλία και τη Σουηδία υπό υψηλές θερμοκρασίες.

Η κοινοπραξία Polyeco-Tredi αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου στις 3 Μαΐου 2012 μετά από διεθνή διαγωνισμό.

“Οι εργασίες θα διεξαχθούν στο σύνολό τους σύμφωνα με τις επιταγές της Διεθνούς Νομοθεσίας για τη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων, τις προβλέψεις της Σύμβασης της Βασιλείας και με σεβασμό προς το περιβάλλον και τους κατοίκους της Αιθιοπίας” σχολίασε σχετικά ο κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος.

Ο συντονιστής του έργου από την Παγκόσμια Τράπεζα, κ. Σιμέλις Χάνσεν εξέφρασε την ικανοποίησή του και υπογράμμισε τα οφέλη του έργου προς την τοπική κοινότητα, αλλά και ως προς την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους.

Οι εργασίας αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, μετά την παραλαβή του απαραίτητου εξοπλισμού συσκευασίας και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Δεκέμβρη 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα