Monsanto: «θα εφεσιβάλλουμε την απόφαση για τη χημική δηλητηρίαση αγρότη»

12:04 15/2/2012 - Πηγή: Econews

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας  Monsanto ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα εφεσιβάλλει την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου της Λυών, με την οποία κρίνεται ένοχη για τη χημική δηλητηρίαση Γάλλου αγρότη που εισέπνευσε το παρασιτοκτόνο «Lasso».

Τη Δευτέρα δικαστήριο της Λυών, στη νοτιοανατολική Γαλλία, καταδίκασε τη Monsanto για τη δηλητηρίαση του 47χρονου γεωργού Paul

Francois, που, αφότου εισέπνευσε το εντομοκτόνο «Lasso weedkiller», υπέφερε από απώλεια μνήμης, πονοκεφάλους και προβλήματα ομιλίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε το 2004.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο 47χρονος γεωργός κατηγόρησε την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας για ανεπαρκείς προειδοποιήσεις στην ετικέτα του προϊόντος.

«Η Monsanto θα εφεσιβάλλει την ετυμηγορία. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση του δικαστηρίου», δήλωσε ο Yann Fichet, εκπρόσωπος της Monsanto στη Γαλλία.

«Από την εξέταση της υπόθεσης δεν προκύπτουν, κατά την άποψή μας, επαρκή στοιχεία που να συνδέουν τη χρήση του συγκεκριμένου ζιζανιοκτόνου με τα συμπτώματα που ανέφερε ο κ. Francois», προσέθεσε.

Ο 47χρονος γεωργός ανέφερε ότι τα προβλήματα στην υγεία του προκλήθηκαν από την εισπνοή του παρασιτοκτόνου «Lasso», όταν καθάριζε τη δεξαμενή του ψεκαστικού του μηχανήματος.

Κατηγορεί τη Monsanto επειδή στην ετικέτα του συγκεκριμένου παρασιτοκτόνου δεν διευκρίνιζε τη χρήση χλωροβενζολίου, μιας χημικής ουσίας που αργότερα ανιχνεύθηκε στα μαλλιά και τα ούρα του αγρότη.

Το ζιζανιοκτόνο «Lasso» απαγορεύθηκε στη Γαλλία το 2007, στο πλαίσιο συμμόρφωσης με τη σχετική ευρωπαϊκή Οδηγία.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα