Conergy: φωτοβολταϊκό πάρκο 1 MW στη Μαγούλα Αττικής

18:34 26/6/2012 - Πηγή: Econews

Μια ακόμη Φ/Β εγκατάσταση ισχύος 1 MWp ολοκλήρωσε στη Μαγούλα Αττικής η Conergy για λογαριασμό της εταιρείας Logitech ΜΕΠΕ, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της το 2012 κόντρα στις αντιξοότητες που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση.

Οι εργασίες κατασκευής του Φ/Β πάρκου, το οποίο βρίσκεται τοποθετημένο σε οροφή βιομηχανικού κτηρίου έκτασης περίπου 68.800 m2 ολοκληρώθηκαν σε διάστημα μικρότερο των δυο μηνών, ενώ την περασμένη εβδομάδα

πραγματοποιήθηκε και η σύνδεση με το δίκτυο.

Η Conergy εκτός από την προμήθεια των Φ/Β γεννητριών ήταν υπεύθυνη για το σχεδιασμό και τη μελέτη του Φ/Β συστήματος, που περιλαμβάνει 12.895 Φ/Β γεννήτριες λεπτού υμενίου και αναμένεται να παράγει 1.388.000 kWh/έτος, ήτοι όσο θα κατανάλωναν ετησίως περίπου 358 νοικοκυριά, εξοικονομώντας έτσι 1.027 τόνους CO2 ετησίως.

O πρόεδρος της Conergy Ελλάδος Δρ. Στέφανος Μελισσόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με ακόμα ένα έργο 1MW συνεχίζουμε να προσφέρουμε στην ανάπτυξη της  Φ/Β αγοράς στην Ελλάδα σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Ύστερα από την εγκατάσταση του Φ/Β πάρκου ισχύος 1MWp, που ανακοινώσαμε πριν από λίγες ημέρες, το έργο στη Μαγούλα έρχεται να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στα υψηλής ποιότητας, απόδοσης και αξιοπιστίας προϊόντα της Conergy. Απέναντι στους προβληματισμούς τους επενδυτών εμείς επιλέξαμε να μην αφήσουμε τίποτε στην τύχη, προσφέροντας εγγύηση ποιότητας και απόδοσης, καλύπτοντας τα πάντα από το σχεδιασμό του Φ/Β πάρκου μέχρι και την υλοποίησή του».

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Κορνηλάκης, ιδιοκτήτης της εταιρείας Logitech ΜΕΠΕ., δήλωσε αναφορικά με τη συνεργασία: «Η Conergy έχει αποδεδειγμένα μεγάλη εμπειρία στη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας και προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας  προϊόντα και υπηρεσίες. Μια τέτοια συνεργασία λοιπόν αποτελεί εγγύηση για την καλύτερη δυνατή απόδοση της εγκατάστασης μας. Παράλληλα, αντιπροσωπεύει μια επένδυση την οποία η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως αυτή την κρίσιμη περίοδο».

Conergy company profile

Η Conergy ΜΕΠΕ είναι θυγατρική του γερμανικού Ομίλου Conergy AG, ο οποίος  δραστηριοποιείται στην κατασκευή και προώθηση προηγμένης τεχνολογίας προϊόντων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς και στη μελέτη και υλοποίηση μεγάλων Φ/Β Συστημάτων με το «κλειδί στο χέρι». Διαθέτοντας μακρόχρονη εμπειρία στην προμήθεια, το σχεδιασμό, τη μελέτη και την εγκατάσταση χιλιάδων Φ/Β έργων, η Conergy ΜΕΠΕ έχει ηγετικό ρόλο στην Ελληνική αγορά Φωτοβολταϊκών διατηρώντας σταθερά υψηλά μερίδια κατά την πενταετία 2007-2011. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε 15 χώρες, έχει προμηθεύσει Φ/Β συστήματα συνολικής ισχύος άνω του 1,6 GWp παγκοσμίως, ενώ έχει υλοποιήσει έργα με συνολική εγκατεστημένη ισχύ άνω των 600 ΜWp.

Keywords
Τυχαία Θέματα