Σύγχρονοι Έλληνες ζωγράφοι

Το νέο βιβλίο της Ήρας Παπαποστόλου, Σύγχρονοι Έλληνες ζωγράφοι – Άρθρα και συνεντεύξεις στο Art22.gr, αποτελεί ντοκουμέντο ενός μεγάλου τμήματος της εικαστικής δράσης στη χώρα μας στα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα. Η Ήρα Παπαποστόλου με το βιβλίο της αυτό αποδεικνύει ότι στόχος της ως ιστορικού τέχνης είναι η στήριξη και ανάδειξη της νέας γενιάς εικαστικών καλλιτεχνών.

Έχει μελετήσει και γνωρίζει καλά την ιστορία της τέχνης, γι’ αυτό και ο προσανατολισμός της στη νέα γενιά είναι επιλογή πορείας.

Χωρίς να διαγράφει το χθες, επιλέγει το σήμερα και μεταφέρει στο χαρτί όσα έχει γράψει για μια σειρά σύγχρονων καλλιτεχνών στο διαδικτυακό περιοδικό τέχνης Art22.gr.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Όπως γράφει στον πρόλογο του βιβλίου της: «Σύγχρονη τέχνη είναι ό,τι συμβαίνει σήμερα. Και σήμερα οι γκαλερί δείχνουν κυρίως ζωγραφική. Τα άρθρα μου στο art22.gr (2013-2021) γεννήθηκαν με αφορμή αυτό που συμβαίνει σήμερα. Γράφω για καλλιτέχνες που ζουν και δουλεύουν αυτήν ακριβώς τη στιγμή. Πολλοί μάλιστα δεν είχαν παρουσιαστεί ποτέ σε κανένα κείμενο πριν από το συγκεκριμένα άρθρα».

Σύγχρονοι Έλληνες ζωγράφοι
Άρθρα και συνεντεύξεις στο Art22.gr
Ήρα Παπαποστόλου
Περί Τεχνών Καρτέρης
128 σελ.
ISBN 978-960-8411-59-3
Τιμή €20,00

Keywords
Τυχαία Θέματα