Στην Τζέσμιν Γουόρντ το Βραβείο Αμερικανικής Λογοτεχνίας του Κογκρέσου

Στα 45 της χρόνια, η Τζέσμιν Γουόρντ είναι η νεότερη συγγραφέας που αποσπά το ετήσιο Βραβείο Αμερικανικής Λογοτεχνίας του Κογκρέσου, το οποίο απονέμεται σε συγγραφείς για το σύνολο του έργου τους, αναγνωρίζοντας την πρωτοτυπία και την αυθεντικότητά του.

«Το λογοτεχνικό όραμα της Τζέσμιν Γουόρντ συνεχίζει να γίνεται όλο και πιο ευρύ και διαπεραστικό, ανταποκρινόμενο σε επείγοντα ερωτήματα για τον ρατσισμό και τις κοινωνικές ανισότητες που διατυπώνουν οι Αμερικανοί», δήλωσε η επικεφαλής της Βιβλιοθήκης

του Κογκρέσου, Κάρλα Χέιντεν, προσθέτοντας: «Η γραφή της είναι ακριβής, αλλά μαγική, και με χαρά αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά της στη λογοτεχνία με αυτό το βραβείο».

Η Τζέσμιν Γουόρντ επελέγη ανάμεσα σε πάνω από εξήντα διακεκριμένες προσωπικότητες της αμερικανικής λογοτεχνίας και το όνομά της προστίθεται στη «χρυσή βίβλο» του βραβείου, δίπλα στα ονόματα συγγραφέων όπως οι: Ντον ΝτεΛίλο, Φίλιπ Ροθ, Ιζαμπέλ Αλιέντε και Τζον Γκρίσαμ.

Σημειωτέον ότι από τα βιβλία της Τζέσμιν Γουόρντ, στα ελληνικά έχει κυκλοφορήσει μόνο το μυθιστόρημα Τραγούδα, άταφο πουλί, από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, το 2018, σε μετάφραση της Ιωάννας Ηλιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα