Ο βιβλιοπώλης ήρωας του Τομ Χανκς

«Είσαι ο ήρωάς μου». Με αυτή τη φράση απάντησε ο ηθοποιός Τομ Χανκς σε έναν βιβλιοπώλη από το Εδιμβούργο της Σκοτίας, ο οποίος μοιράζεται το πάθος του για τις γραφομηχανές και τον προσκάλεσε να επισκεφτεί το βιβλιοπωλείο του, στη διάρκεια μιας έκθεσης που φιλοξενεί το Εθνικό Μουσείο της Σκοτίας αφιερωμένης στις γραφομηχανές.

Ο Τομ Χότζες έγραψε μια επιστολή προς τον ηθοποιό σε μια παλιά γραφομηχανή Remington,

κάνοντας μία αναδρομή στη ζωή του, περιγράφοντας το πώς εγκατέλειψε σε νεαρή ηλικία το Εδιμβούργο για να ζήσει ως μποέμ στο Παρίσι και πώς έφτασε να είναι σήμερα ο μοναδικός επισκευαστής γραφομηχανών σε ολόκληρη τη Σκοτία.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Ο Χανκς συγκινήθηκε από την επιστολή αυτή και του απάντησε, γράφοντάς του ότι η ιστορία του «θυμίζει κάτι από Χέμινγουεϊ» και σχολιάζοντας: «Και τώρα παλεύεις με τους γίγαντες για να πουλάς τα καλύτερα βιβλία – και να κρατήσεις ζωντανές τις γραφομηχανές. Σου το είπα ότι είσαι ο ήρωάς μου;» και υποσχέθηκε να επισκεφτεί το βιβλιοπωλείο του, όταν βρεθεί στο Εδιμβούργο.

Σημειώνεται ότι ο Τομ Χανκς είναι γνωστός λάτρης των γραφομηχανών, τις οποίες συλλέγει από την εφηβική του ηλικία. Μάλιστα, σε παλιότερη συνέντευξή του είχε αναφέρει ότι κάποια στιγμή είχε στην κατοχή του εκατοντάδες γραφομηχανές, ενώ σύμφωνα με το BBC σήμερα έχει γύρω στις 120.

Keywords
Τυχαία Θέματα