Ηνωμένο Βασίλειο: 19χρονος από το Χονγκ Κονγκ κέρδισε τον Εθνικό Διαγωνισμό Ποίησης

08:16 7/4/2022 - Πηγή: Diastixo

Μόλις στα 19 του χρόνια, ο φοιτητής οικονομικών Eric Yip από το Χονγκ Κονγκ έγινε ο νεότερος σε ηλικία νικητής του Εθνικού Διαγωνισμού Ποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου για το ποίημά του με τίτλο «Fricatives», το οποίο αντλεί έμπνευση από τις ιδιορρυθμίες των γλωσσών και αγγίζει θέματα όπως η αποικιοκρατία, η μετανάστευση και η ενοχή τού να εγκαταλείπεις την πατρίδα σου.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri}

{loadposition adsence-inarticle-makri}

«Η ποίηση είναι σαφώς μία από τις τέχνες όπου βελτιώνεσαι καθώς μεγαλώνεις, γιατί έχεις ζήσει περισσότερες εμπειρίες κι έχεις διαβάσει και γράψει περισσότερο», δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ο φοιτητής, ενώ για τη βράβευσή του σχολίασε: «Όντας 19 ετών, προσπαθώ να το σκέφτομαι σαν να έχω ακόμα πολύ περισσότερη ποίηση να γράψω και πολύ περισσότερη ποίηση να διαβάσω. Βλέπω αυτή τη νίκη ως μία αρχή, μία ενθάρρυνση ώστε να συνεχίσω να γράφω και να βελτιώνομαι».

Μαζί με το βραβείο, ο Yip απέσπασε και χρηματικό έπαθλο ύψους 5.000 λιρών, ενώ η κριτική επιτροπή ξεχώρισε άλλους εννέα δημιουργούς, μεταξύ των οποίων την 92χρονη ποιήτρια M.R. Peacocke. Και τα δέκα ποιήματα των εν λόγω δημιουργών θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της Poetry Society.

Keywords
Τυχαία Θέματα