Έκλεβε αδημοσίευτα έργα συγγραφέων «από αγάπη για τα βιβλία»

Την ενοχή του ομολόγησε ο Φιλίπο Μπερναρντίνι, πρώην στέλεχος του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του εξαπάτησε πολλούς συγγραφείς και εκπροσώπους τους ώστε να του αποστείλουν πάνω από χίλια αδημοσίευτα έργα τους, για την κλοπή των οποίων κατηγορείται.

Το ασυνήθιστο στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης, εν προκειμένω κανένα από τα χειρόγραφα δεν διέρρευσε στο διαδίκτυο, ούτε υπήρξαν εκβιασμοί προς συγγραφείς για διαρροή των αδημοσίευτων έργων τους. Την εξήγηση γι’ αυτό την

έδωσε ο ίδιος ο Μπερναρντίνι, που κατέθεσε ότι δεν είχε καμία τέτοια πρόθεση: «Ήθελα να τα κρατήσω κοντά στο στήθος μου και να είμαι ένας από τους ελάχιστους που θα τα απολαύσουν προτού φτάσουν στα βιβλιοπωλεία», ισχυρίστηκε, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η δικηγόρος του, Τζένιφερ Μπράουν, αποδίδει τις πράξεις του στο ότι, μεγαλώνοντας ως ένα μοναχικό, ομοφυλόφιλο αγόρι που έπεσε θύμα εκφοβισμού σε μια συντηρητική περιοχή της Ιταλίας, έβρισκε παρηγοριά στα βιβλία. Τέλος, υπογραμμίζει πως είναι ιδιαίτερα επώδυνο για τον εντολέα της το γεγονός ότι έχει πλέον αποκλειστεί από τον εκδοτικό κλάδο.

Η απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή του θα ανακοινωθεί στις 5 Απριλίου.

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση εδώ και εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα