Ψηφιακή μέριμνα: 5 κατηγορίες laptops για να επιλέξεις το ιδανικό για σένα

Το πρόγραμμα της ψηφιακής μέριμνας αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για περισσότερες από 300.000 οικογένειες να εξοικειωθούν με την τεχνολογία και να συμβαδίσουν με τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς.

O ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές κάθε κατηγορίας. Διαλέξαμε τα πιο HOT Laptops για 5 κατηγορίες και σας τα παρουσιάζουμε.

ULTRABOOK

Το απόλυτο laptop για κάθε εργασία, ικανό να χρησιμοποιηθεί για

τρισδιάστατες εφαρμογές και προγραμματισμό σε επαγγελματικό επίπεδο. Διαθέτει τη τελευταία γενιά καρτών της NVIDIA , τον ικανότατο επεξεργαστή  της Intel,  i7-10870H, 16 GB ram και 1TB SSD αποθηκευτικού χώρου.

Αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για όσους χρήστες θέλουν να κρατήσουν τον υπολογιστή τους για μερικά χρόνια και θέλουν να μεταβούν από σχολική χρήση σε πανεπιστημιακή ή επαγγελματική αργότερα.

Όπως όλα τα ultrabooks έτσι και το MSI GP66 διαθέτει ικανοποιητική μπαταρία για χρήση σε οποιοδήποτε μέρος, ενώ όταν πρόκειται για βαριά, απαιτητικά, προγράμματα η σύνδεση του υπολογιστή στο ρεύμα είναι απαραίτητη.

PORTABLE

Για τους χρήστες που θέλουν την απόλυτη φορητή συσκευή και δέχονται να θυσιάσουν μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά για να το πετύχουν, το Dell Inspiron 5406  είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Η αναδιπλούμενη οθόνη αφής θα λύσει τα χέρια σε όσους χρήστες θέλουν να χρησιμοποιήσουν το laptop τους με μεγαλύτερη ευκολία, γρηγορότερα και ξεκούραστα ενώ αποτελεί την πρώτη επιλογή για όσους κάνουν παρουσιάσεις εργασιών.

Η μπαταρία του σε κανονική χρήση μπορεί να αντέξει για περισσότερες από πέντε ώρες καλύπτοντας κάθε ανάγκη για χρήση μακριά από τη πρίζα του ρεύματος. Η συσκευή διαθέτει 14΄οθόνη ενώ ζυγίζει μόλις 1,53kg για ξεκούραστη μεταφορά παντού.

Ο 256GB NVMe SSD είναι ο γρηγορότερος τύπος αποθηκευτικού χώρου στη αγορά και προφέρει ασύλληπτες ταχύτητες στο άνοιγμα των εφαρμογών.

OFFICE

Η κατηγορία των office laptops αποτελεί μια λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ αυτών και των ultrabooks που είδαμε παραπάνω.

Τα Office laptops παραμένουν αρκετά ισχυρά για να μπορούν να τρέξουν μια μεγάλη γκάμα από προγράμματα τα οποία κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούνται για εργασία. Μερικά από αυτά τα προγράμματα είναι σχεδιαστικά άλλα είναι προγραμματιστικά ενώ άλλα γραφιστικά, συντακτικά κ.τ.λ.. Ως αποτέλεσμα τα office laptops φέρουν μια γκάμα από χαρακτηριστικά τα οποία είναι μεν υψηλών αποδόσεων όχι όμως τελευταίας γενιάς.

Το MSI Modern 14 αποτελεί αυτή ακριβώς τη λύση μιας και φέρει τεχνικά χαρακτηριστικά υψηλού επιπέδου με 16GB RAM, 512GB SSD και επεξεργαστή Intel core i5-1135G7.

Ένα ακόμα κομμάτι στο οποίο τα office laptops διαφέρουν από τα ultrabooks είναι η μεταφορά και ο σχεδιασμός. Η MSI έχει φροντίσει και για αυτό μιας και το laptop  ζυγίζει μόλις 1,3kg ενώ το σώμα του είναι φτιαγμένο από μίξη πλαστικού και αλουμινίου.

MAC

Για τους λάτρεις του δαγκωμένου μήλου, το Macbook Air 13'' με τον Μ1 επεξεργαστή είναι η καλύτερη λύση για όσους θέλουν να γνωρίσουν το Mac OS λειτουργικό σύστημα ή να αναβαθμίσουν το προηγούμενο τους μηχάνημα.

Ο Μ1 επεξεργαστής αποτελεί την καρδιά του νέου MacBook Air και είναι ο ίδιος που χρησιμοποιείται και στα MacBook Pro.

Η συσκευή είναι απόλυτα αθόρυβη μιας και δεν χρησιμοποιεί κινητά μέρη για την απαγωγή θερμότητας από τον επεξεργαστή ενώ η νέα αρχιτεκτονική του επεξεργαστή επιτρέπει την διαχείριση πόρων σε τέτοιο βαθμό που η μπαταρία του κρατάει για περισσότερο από μια μέρα χωρίς φόρτιση.

Με βάρος μόλις 1,29kg, αλουμινένιο σχεδιασμό και οθόνη Retina, το MacBook Air 13'' αποτελεί τη καλύτερη πρόταση στη κατηγορία του.

Οικονομικά - CHROMEBOOK

Τα Chromebooks ειναι μια ειδική κατηγορία συσκευών που έχουν ως επίκεντρο την εύκολη μεταφορά, πολύωρη χρήση και χαμηλή τιμή.

Δεν αποτελούν το συνηθισμένο τύπο υπολογιστή που έχει συνηθίσει ο χρήστης. Τα Chromebooks τρέχουν το λειτουργικό σύστημα της Google η οποία κάνει χρήση του Chrome Browser για όλες τις εργασίες που επιθυμεί να κάνει ο κάτοχος του. Επομένως για τη συγγραφή  κειμένου υπάρχει το Google Docs, για τη δημιουργία μιας παρουσίασης το Google Slides κτλ.

Το Asus Chromebook Flip διαθέτει αναδιπλούμενη οθόνη για ευκολότερη προβολή βίντεο και συμμετοχή σε ομαδικές κλήσεις. Είναι φτιαγμένο από πλαστικό το οποίο σε συνδυασμό με τη μικρή οθόνη των 11'' το κάνει εξαιρετικά ελαφρύ, μόλις 1,20kg.

Απευθύνεται σε χρήστες που είναι ηλικιακά μικρότεροι και δεν χρειάζονται προγράμματα για να συμμετέχουν στα μαθήματα τους ή για να συγγράψουν ένα κείμενο καθώς και σε όσους γνωρίζουν πως η χρήση τους είναι περιορισμένη μόνο μέσα στον browser.

The post Ψηφιακή μέριμνα: 5 κατηγορίες laptops για να επιλέξεις το ιδανικό για σένα appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα