Πως θα γίνεις ο master του ολοκαίνουργιου Prince of Persia: The Lost Crown

Η Ubisoft άφησε τη σειρά Prince of Persia στον πάγο για πάρα πολλά χρόνια, όμως η επιστροφή της είναι πλέον γεγονός. Το κλασικό και δημοφιλές franchise φάνηκε να σβήνει μετά το The Forgotten Sands του 2010, προτού η γαλλική εταιρεία ανακοινώσει το remake του Sands of Time δέκα ολόκληρα χρόνια αργότερα. Το remake αυτό δεν

έχει κυκλοφορήσει ακόμα, παρόλο που έχει πια περάσει αρκετός καιρός από την ανακοίνωσή του. Παρόλα αυτά, οι fans του Prince of Persia έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στο σύμπαν του όπως και να ‘χει. Το Prince of Persia: The Lost Crown είναι το νέο action-adventure game της σειράς και κυκλοφόρησε από τις 18 Ιανουαρίου για PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch και PC.

Το The Lost Crown είναι ένα 2D action-platformer με στοιχεία Metroidvania και με νέο πρωταγωνιστή που ακούει στο όνομα Sargon. Δεν αποτελεί ούτε prequel, ούτε sequel κάποιου άλλου παιχνιδιού της σειράς, αλλά το πρώτο game ενός ολοκληρωτικά νέου και ανεξερεύνητου timeline και σύμπαντος. Ο Sargon, ένας νεαρός και γρήγορος πολεμιστής με ταλέντο στα ακροβατικά, είναι υπεύθυνος για τη διάσωση του Prince Ghassan από την καταραμένη πόλη Mount Qaf. Στην προσπάθειά του αυτή, θα περάσει από διάφορα επιβλητικά τοπία γεμάτα από θανατηφόρους εχθρούς και τρομακτικά bosses. Για να τον βοηθήσεις να τους αντιμετωπίσει με επιτυχία, διάβασε στη συνέχεια ορισμένα χρήσιμα tips που θα σε μεταμορφώσουν στον master του The Lost Crown.

Το parry είναι ύψιστης σημασίας: Ένα skill που θα χρειαστεί να αναπτύξεις από νωρίς, είναι το εύστοχο parry των εχθρικών επιθέσεων. Σχεδόν κάθε αντίπαλο χτύπημα μπορεί να ακυρωθεί με επιτυχημένο parry, με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου, το οποίο εκμεταλλεύεται τα διπλά σπαθιά του Sargon για να τον προστατεύσουν.

Οι εναέριες επιθέσεις είναι επίσης χρήσιμες: Μια από τις ικανότητες του Sargon είναι η εκτόξευση των εχθρών του στον αέρα. Αυτό τους κάνει ευάλωτους σε εναέρια combos που θα σου δώσουν ισχυρό πλεονέκτημα με τον ευκολότερο, αλλά και εντυπωσιακότερο τρόπο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να σημαδέψεις προς τα πάνω και να πιέσεις το πλήκτρο της επίθεσης ταυτόχρονα.

Πρόσεχε την Athra σου: Η ζωτική δύναμη που συνδέει τα πάντα μεταξύ τους, μια μυστηριώδης ενέργεια που ενεργοποιεί παντοδύναμες επιθέσεις – η Athra, συλλέγεται κάθε φορά που χτυπάς τους εχθρούς σου. Αντιστοίχως, χάνεται κάθε φορά που δέχεται αντίπαλα χτυπήματα. Πρόσεχε το πώς τη διαχειρίζεσαι και εξαπέλυσε την τρομακτική δύναμη των Athra Surges (των ισχυρών της επιθέσεων) όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τις πιο σοβαρές απειλές.

Μην ξεχνάς τα Wak–Wak Trees: Δύσκολα θα τα χάσεις από το οπτικό σου πεδίο έτσι κι αλλιώς. Πρόκειται για πανέμορφα χρυσά δέντρα, τα οποία επαναφέρουν όση ζωή έχασες, αλλά και το loot που βρήκες κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης. Ταυτόχρονα ξεκλειδώνουν κομμάτια του χάρτη, ενώ σου δίνουν και τη δυνατότητα επεξεργασίας των stats σου.

Μην αρνείσαι τα side quests: Μη φοβάσαι πως θα αναλάβεις κάποια αγγαρεία, αν βρεθείς μπροστά από το ενδεχόμενο αποστολής που δεν έχει να κάνει με το main quest σου. Περισσότερα quests σημαίνουν περισσότερα έπαθλα, ακόμα και αν πρόκειται για side quests.

Βρες και φόρα παντοδύναμα Amulets: Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης, θα βρεις διάφορα περίτεχνα φυλαχτά που θα επηρεάζουν τα στατιστικά του Sargon. Μην ξεχνάς να τσεκάρεις συχνά τα Amulets που έχεις βρει, ώστε να φοράς τα καλύτερα από αυτά για έξτρα δύναμη.

Αν χαθείς, ψάξε τη Fariba: Η Fariba είναι ένα νεαρό κορίτσι που συχνάζει στις πιο κρυφές τοποθεσίες της πόλης. Αν σου περισσεύουν Time Crystals (50 για την ακρίβεια) θα σου ξεκλειδώσει κομμάτι του χάρτη, ώστε να έχεις μια εικόνα του που ακριβώς βρίσκεσαι. Μπορεί να μην ακούγεται σαν κάτι τρομερά χρήσιμο, όμως σίγουρα θα σε βοηθήσει πάρα πολύ.

Εκμεταλλεύσου τα Memory Shards: Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των Metroidvania games, στα οποία ξεχνάς τα μέρη που έχεις ήδη επισκεφθεί, το The Lost Crown σου δίνει τη δυνατότητα να τα θυμάσαι μέχρι τέλους. Κάθε φορά που βρίσκεις Memory Shards, κρατείται αυτόματα ένα screenshot της περιοχής όπου βρίσκεσαι και αποθηκεύεται στον χάρτη. Έτσι, μπορείς να τσεκάρεις ανά πάσα στιγμή μέρη που έχεις ξαναδεί και, φυσικά, να θυμάσαι ποιο είναι ποιο.

Το ολοκαίνουργιο Prince of Persia: The Lost Crown επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, με έξυπνες προκλήσεις, πανέμορφες τοποθεσίες και ένα διασκεδαστικό σύστημα μάχης. Κάν’ το δικό σου και ζήσε μια ακόμα αυθεντική εμπειρία Prince of Persia.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC. 

Έλα στην πιο K–MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

The post Πως θα γίνεις ο master του ολοκαίνουργιου Prince of Persia: The Lost Crown appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα