Η Google ετοιμάζεται να αφαιρέσει 900.000 εφαρμογές από το Play Store

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Apple, η Google ετοιμάζεται να κάνει ένα καλό συμμάζεμα στα του οίκου του Android, αφαιρώντας από το Play Store εφαρμογές που είναι παρατημένες ή που δεν έχουν δεχθεί ενημερώσεις τα δύο τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την εταιρεία

ο αριθμός των εφαρμογών που πρόκειται να αφαιρεθούν αγγίζει τις 869.000, νούμερο που αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο των apps που βρίσκονται στο Play Store. Για σύγκριση, η Apple πρόσφατα προχώρησε στην εκκαθάριση 650.000 τέτοιων εφαρμογών από το App Store.

O λόγος για αυτή την εκκαθάριση είναι η ασφάλεια των χρηστών, καθώς οι παλιές ή οι παρατημένες εφαρμογές δεν ακολουθούν τις εξελίξεις των χαρακτηριστικών του Android ή του iOS και των νέων APIs, και είναι γεμάτες από κενά ασφαλείας που δεν υπάρχουν στις νεότερες εφαρμογές ή σε εκείνες που αναβαθμίζονται συχνά. Βέβαια, αυτές οι κινήσεις της Apple και τώρα της Google έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια πολλών μικρών developers, που θεωρούν ότι απλές εφαρμογές ή μικρά indie παιχνίδια δεν χρήζουν αναβαθμίσεων μετά την κυκλοφορία τους.

.@apple is removing a few of my old games b/c they have “not been updated in a significant amount of time”

Games can exist as completed objects! These free projects aren’t suitable for updates or a live service model, they’re finished artworks from years ago. pic.twitter.com/iflH70j7q4

— emilia (@lazerwalker) April 23, 2022

 

Σε κάθε περίπτωση ούτε η Apple, ούτε η Google σκοπεύουν να αλλάξουν αυτή τους την απόφαση οπότε πολλές εφαρμογές θα μείνουν μόνιμα εκτός των app stores, εκτός και αν οι developers τους αποφασίσουν να τις ανανεώσουν.

The post Η Google ετοιμάζεται να αφαιρέσει 900.000 εφαρμογές από το Play Store appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα