Η Apple ετοιμάζει το M3 Chip και θα είναι πανίσχυρο

Αν και πολλοί περίμεναν ότι θα ήταν ανάμεσα στις ανακοινώσεις του πρόσφατου WWDC 2023, η Apple αντ’αυτού παρουσίασε το M2 Ultra, το νέο της κορυφαίο chip που συνδυάζει την ισχύ και την απόδοση δύο M2 Max και που φοράνε τα νέα Mac

Studio και τα νέα Mac Pro. Φυσικά, αυτό δεν εμποδίζει την Apple να συνεχίσει να εργάζεται παρασκηνιακά για την ανάπτυξη του επόμενου chip, του M3, που αν ισχύουν οι φήμες θα είναι ακόμα πιο ισχυρό από τις υπάρχουσες υλοποιήσεις.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει αυτή τη στιγμή τα πρώτα M3 chip αναμένεται να παρουσιαστούν στις αρχές του 2024, με την Apple να ξεκινάει κατά πάσα πιθανότητα με τα M3 Pro και M3 Max, αφήνοντας το λανσάρισμα του απλού M3 για αργότερα μέσα στη χρονιά. Σε ό,τι αφορά τη διάταξη οι μόνες διαρροές αφορούν το M3 Pro, το οποίο αναμένεται να έχει CPU με 12 επεξεργαστικούς πυρήνες -6 υψηλής απόδοσης, 6 χαμηλής κατανάλωσης-, GPU με 18 πυρήνες και 36GB ενοποιημένης μνήμης.

Την παραγωγή του νέου chip θα έχει για άλλη μία χρονιά τη TSMC με την Apple να φημολογείται ότι έχει προαγοράσει όλες τις ποσότητες που θα μπορεί να βγάλει η γραμμή παραγωγής της λιθογραφίας των 3nm που διαθέτει η Ταϊβανέζικη εταιρεία, δείγμα ότι η Apple σκοπεύει να φορέσει τα M3 chip σε όσο το δυνατόν περισσότερα συστήματα, αφήνοντας ταυτόχρονα τους ανταγωνιστές της να ψάχνουν για γραμμές παραγωγής 3nm αλλού.

Συνδυάζοντας την βελτιωμένη λιθογραφία, την αύξηση των πυρήνων και τις όποιες άλλες βελτιώσεις μπορεί να έχει κάνει η Apple στην αρχιτεκτονική του chip, τα M3 chip, θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο την ψαλίδα απόδοσης ανά watt και αυτονομίας σε σχέση με τον ανταγωνισμό, καθιστώντας τα συστήματα της Apple ακόμα πιο δελεαστικά για κάθε είδους χρήση.

Όσο για το που θα εμφανιστούν τα πρώτα M3 chip, αν η Apple ξεκινήσει με τα M3 Pro, τότε πάμε για ανανέωση των MacBook Pro των 14 και 16 ιντσών, τα οποια αν και ανανεώθηκαν τον περασμένο Γενάρη, οι πωλήσεις τους αποδείκτηκαν χαμηλότερες των αναμενόμενων εξαιτίας της μικρής διαφοράς τους σε απόδοση σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα με τα M1 Pro και M1 Max .Τέλος δεν αποκλείεται η Apple να παρουσιάσει επιτέλους και νέο iMac των 27 ιντσών, καθώς η σειρά των iMac έχει να ανανεωθεί από το 2021.

The post Η Apple ετοιμάζει το M3 Chip και θα είναι πανίσχυρο appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα