Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης υιοθετώντας οικολογικές συνήθειες

H Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης ξεκίνησε το 2018 σαν μια πρωτοβουλία του Bureau of International Recycling (ΒIR) και τιμάται κάθε χρόνο την 18η Μαρτίου.

Η ποιότητα της ζωής μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας. Έτσι, το λιγότερο που μπορεί να κάνει κάθε ένας από εμάς για να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, είναι να υιοθετήσει κάποιες καθημερινές συνήθειες όπως

είναι η Ανακύκλωση.

Ο πρώτος πυλώνας της αειφορίας

Ανακύκλωση είναι η διαδικασία με την οποία τα απορρίμματα μετατρέπονται σε πρώτες ύλες από τις οποίες παράγονται νέα αγαθά και η μετατροπή βλαβερών για το περιβάλλον υλικών σε λιγότερο ή και καθόλου βλαβερά.

Όλο και περισσότερες εταιρείες ανά τον κόσμο επεξεργάζονται τις ανακυκλωμένες συσκευασίες για να δημιουργήσουν νέα προϊόντα, αποδεικνύοντας τη χρησιμότητά της. Συνεπώς είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσεις να διαχωρίζεις τα απορρίμματα σου.

Ανακύκλωσε τις μικρές ηλεκτρονικές συσκευές

Ανακυκλώνοντας τις μικρές οικιακές συσκευές αναβαθμίζεις την ποιότητα της ζωής σου καθώς προστατεύεις το περιβάλλον και την υγεία σου.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι συμβάλλεις στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, στην αύξηση του χρόνου ζωής των υφιστάμενων ΧΥΤΑ και στην εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων με την αντικατάσταση των παλιών συσκευών με νέες χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης. Συμβάλλεις, επίσης, στην ανάπτυξη ερευνητικών καινοτομιών για την προστασία του περιβάλλοντος, στην προστασία από επικίνδυνα απόβλητα και στην αποδοτικότερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων.

Αξιοποίησε το δωρεάν πρόγραμμα ανακύκλωσης του Κωτσόβολου

Σε κάθε κατάστημα Κωτσόβολος υπάρχει ένας ειδικός κάδος ανακύκλωσης που μπορείς να τοποθετήσεις τις παλιές σου συσκευές όπως μικρές οικιακές συσκευές, τηλεοράσεις και οθόνες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptops, desktops), tablets, κινητά τηλέφωνα, μπαταρίες και μελάνια. Επίσης, με αγορά και παράδοση κατ’οίκον κάθε νέας συσκευής, εφόσον το επιθυμείς, μπορείς να παραδώσεις την παλιά σου αφού έχεις πρώτα ενημερώσει κατά την αγορά της νέας συσκευής ότι έχεις στην κατοχή σου συσκευή προς ανακύκλωση.

Μια άλλη επιλογή που έχεις είναι να παραδώσεις από το σπίτι σου τις παλιές μεγάλες συσκευές σου με μηδενικό κόστος, χωρίς να απαιτείται αγορά νέας συσκευής απλά καλώντας στο τηλέφωνο 2102899999.

Με το δωρεάν πρόγραμμα ανακύκλωσης του Κωτσόβολου μπορείς να ανακυκλώσεις οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή, εύκολα, απλά, οικολογικά!

Πριν την ανακυκλώσεις, έλεγξε αν επισκευάζεται

Επισκευάζοντας την παλιά σου συσκευή συμβάλλεις εξίσου στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού από τη μία δεν θα την πετάξεις και από την άλλη δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις καινούργια. Έλα σε ένα από τα service points του Κωτσόβολου και χάρισε μια δεύτερη ζωή στις μικρές συσκευές που δυσκολεύεσαι να αποχωριστείς!

The post Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης υιοθετώντας οικολογικές συνήθειες appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιορτάζουμε, Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης,giortazoume, pagkosmia imera anakyklosis