Φήμη: Οι αλλαγές που θα φέρει το Project Alaska, τo Vision Pro headset 2ης γενιάς της Apple

Μπορεί το Apple Vision Pro, το πρώτο AR/VR κράνος της Apple να μην έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η εταιρεια δεν έχει ξεκινήσει ήδη να εργάζεται για τον διάδοχό του. Σύμφωνα με πρόσφατη διαρροή Vision Pro headset 2ης γενιάς της Apple,

βρίσκεται στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του με την κωδική ονομασία “Project Alaska” και κωδικό συσκευής N109.

Η ίδια πηγή ισχυρίζεται ότι το νέο κράνος θα έχει σε μεγάλο βαθμό την ίδια σχεδίαση με το Apple Vision Pro που είδαμε να παρουσιάζεται στο WWDC 2023, όμως η Apple πειραματίζεται με την θέση και τη σχεδίαση των ηχείων, ενώ τα έγγραφα που σχετίζονται με το Project Alaska κάνουν λόγο και για κάποιο αδιευκρίνιστο αξεσουάρ ήχου.

Σε επίπεδο hardware το Apple Vision Pro 2ης γενιάς φαίνεται ότι θα περιλαμβάνει

2 οθόνες micro-OLED1 TruDepth κάμερα4 κάμερες CV (Computer Vision)2 RGB κάμερες2 κάμερες υπερύθρωνΠυξίδα, αισθητήρα φωτός περιβάλλοντος, μαγνητόμετρο, επιταχυνσιόμετρο & γυροσκόπιοΚαι ένα σύστημα ημιαυτόματης ρύθμισης της απόστασης των οθονών μεταξύ των ματιών.

Επιπλέον υπάρχουν αναφορές ότι θα χρησιμοποιεί ξανά εξωτερική μπαταρία, αλλά θα έχει διαφορετική σχεδίαση στα λουράκια προκειμένου να μειωθεί το κόστος και να διευκολυνθεί η μαζική παραγωγή. Τέλος, οι διαρροές αναφέρουν ότι σύμφωνα με την τρέχον πλάνο, η Apple στοχεύει ώστε το προϊόν να ξεκινήσει δοκιμές πιστοποίησης εντός του 2025 με ορίζοντα κυκλοφορίας τα τέλη της ίδιας χρονιάς ή τις αρχές του 2026.

The post Φήμη: Οι αλλαγές που θα φέρει το Project Alaska, τo Vision Pro headset 2ης γενιάς της Apple appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα