Είσαι νέος φοιτητής; Κινήσου άνετα στην πόλη με σύμμαχό σου την ηλεκτροκίνηση

Μια νέα ζωή ξεκινά για σένα που πέρασες στην σχολή της επιλογής σου και στην πόλη που επιθυμούσες! Τί πιο ωραίο να αρχίζεις την φοιτητική σου ζωή με τις καλύτερες προδιαγραφές!

Βρήκες το σπίτι των ονείρων σου, εξοπλίστηκες με τα απαραίτητα, περιηγήθηκες και γνώρισες καλά τη γειτονιά σου, έκανες ήδη τις πρώτες γνωριμίες. Πλέον, απομένουν λίγες ημέρες μόνο για να περάσεις από την πύλη του Πανεπιστημίου σου και να κάνεις το νέο σου ξεκίνημα ως φοιτητής!

Κάτι όμως λείπει. Γιατί το σπίτι που νοίκιασες, μπορεί να είναι

ιδανικό για περιπλανήσεις και ατελείωτες βόλτες στο κέντρο της πόλης, πλην όμως η σχολή σου είναι αρκετά μακριά και σε προβληματίζει η μετακίνηση. Το αυτοκίνητο προς το παρόν είναι ασύμφορο για την τσέπη σου, άσε που σου απομένουν μερικά ακόμα μαθήματα για το δίπλωμα, συνεπώς πρέπει να βρεις μια εναλλακτική λύση, πιο οικονομική, για ασφαλή μετακίνηση.

Η λύση που σου προτείνουμε είναι η πιο σύγχρονη τάση της εποχής, που συνδυάζει ασφάλεια στις μεταφορές, βιωσιμότητα και πρακτικότητα. Η Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας και ως προέκτασή της, η μικροκινητικότητα έχει γίνει το νέο must των μετακινήσεων για μικρές αποστάσεις.

Ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα, e-motorcycles κατακλύζουν καθημερινά το οδικό δίκτυο των πόλεων, κάνοντας τη ζωή όσων δεν διαθέτουν άλλο μέσο μετακίνησης ευκολότερη και σαφώς πιο απλή. Από άποψη πρακτικότητας είναι εξαιρετικά ευέλικτα, καθώς μπορείς να τα παρκάρεις παντού, ενώ κάποια από αυτά μπορείς να τα κουβαλήσεις μαζί σου, εάν χρειαστεί π.χ. να χρησιμοποιήσεις λεωφορείο ή άλλο μέσο, καθώς είναι αναδιπλούμενα. Παράλληλα, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σχεδόν παντού, ακόμη και σε σημεία που το αυτοκίνητο δεν φτάνει, όπως για παράδειγμα σε πάρκα και μικρά σοκάκια.

E-bike, ό,τι πιο σύγχρονο

Tα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι ο πιο σύγχρονος τρόπος μετακίνησης για νέους και όχι μόνο. Τα οφέλη του e-bike είναι πολλαπλά: Βελτιώνουν τη φυσική σου κατάσταση, σε ξεκουράζουν περισσότερο συγκριτικά με τα συμβατικά, καθώς με λίγες πεταλιές αναπτύσσεις αρκετή ταχύτητα, δεν απαιτούν ιδιαίτερα μεγάλο χώρο για να τα παρκάρεις, είναι σαφώς πιο οικονομικά και αθόρυβα από τα συμβατικά μέσα μεταφοράς, και φυσικά πιο φιλικά στο περιβάλλον. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φορτίσεις το ποδήλατό σου, και ετοιμάσου για ορθοπεταλιές solo ή με παρέα. Σου προτείνουμε να δεις το Fischer Montis 2.0, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που σου λύνει τα χέρια ακόμη και σε ανώμαλο δρόμο καθώς διαθέτει ρυθμιζόμενη ηλεκτρική υποβοήθηση στο πετάλι που κάνει την ανάβαση της ανηφόρας πανεύκολη. Μια ακόμη καλή επιλογή είναι το αναδιπλούμενο ηλεκτρικό ποδήλατο Blaupunkt Franzi 500 για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης. Διαθέτει ειδικά προσαρμοσμένο μπροστινό κινητήρα με πρόσθετο φρένο κόστερ, με το οποίο μπορείς να φρενάρεις εύκολα και με ασφάλεια.

Ε-motorcycle, για να πας πιο γρήγορα

Mια ακόμη καλή λύση για την μεταφορά σου μέσα ή και έξω από την πόλη είναι το ηλεκτρικό scooter. Kάποια εξ αυτών μπορεί να είναι οικονομικά και κάποια λιγότερο, ωστόσο με ένα ηλεκτρικό scooter μπορείς να πας στην κυριολεξία παντού! Υπάρχουν μοντέλα που διαθέτουν αυτονομία έως και 140 χλμ., τα περισσότερα χρειάζονται 4-5 ώρες φόρτισης και σου εξασφαλίζουν άνετη οδήγηση 24/7. Δεν υστερούν σε τίποτα από τα συμβατικά, αντιθέτως είναι πιο οικονομικά σε βάθος χρόνου καθώς δεν απαιτούν χρήση καυσίμου, ενώ εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους. Μπορείς να επιλέξεις ένα μοντέλο ανάλογα με τις προτιμήσεις σου όπως για παράδειγμα η Emoov EV2000 Black, μια βέσπα με χαρακτήρα ή για τους tech-freaks υπάρχει η Segway E110SE Launch Edition με αυτοματοποιημένα συστήματα, απαράμιλλο design και διαχείριση μέσω smartphone.

Hλεκτρικό πατίνι, για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία

To ηλεκτρικό πατίνι πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας και εν μέσω αυτής της περιόδου αποτέλεσε μια διέξοδο για χαλάρωση, κατά τη διάρκεια των lockdowns. Πλέον το ηλεκτρικό πατίνι αποτελεί ένα μέσον που εμπιστεύονται και χρησιμοποιούν ευρέως οι νέοι για τις μετακινήσεις τους. Τα pros είναι πολλά και σε αυτά περιλαμβάνονται η εύκολη μεταφορά και αποθήκευση, κυρίως για τα πτυσσόμενα, η αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης καθώς είναι άκρως ευέλικτα στους δρόμους, η εύκολη συντήρηση και επισκευή και φυσικά συνεισφέρουν τα μέγιστα στον στόχο για πιο βιώσιμες μετακινήσεις. Πάρε το πατίνι σου, βάλε κράνος για μεγαλύτερη ασφάλεια και ξεχύσου στους δρόμους για ατέλειωτη περιπέτεια!

Hoverboard, για μοναδικές φιγούρες

Πρόκειται για ένα μέσον μικροκινητικότητας το οποίο διαφέρει από τα άλλα, καθώς δεν διαθέτει τιμόνι και απαιτεί αρκετά καλή ισορροπία. Αν καταφέρεις να το χειριστείς, τότε είσαι έτοιμος για εκπληκτικές διαδρομές και μοναδικά ακροβατικά σε δύο ρόδες. Πέραν των αυτονόητων προτερημάτων που έχει ένα e-μέσο μετακίνησης (φιλικό προς περιβάλλον, εξοικονόμηση χρημάτων κλπ.) το hoverboard σε βοηθά στη βελτίωση της στάσης του σώματός σου, καθώς πρέπει να κρατάς στην ευθεία την πλάτη σου όταν το χρησιμοποιείς. To μοδάτο, φουτουριστικό Nilox DOC 2+ Red Black διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα αυτο-εξισορρόπησης που το καθιστά ακόμη πιο σταθερό και εύκολο στη χρήση. Για τις πιο εντυπωσιακές βόλτες με hoverboard, μην αμελείς την ασφάλειά σου και φρόντισε να φοράς πάντα κράνος.

Και μην ξεχνάς! Με όποιον τρόπο κι αν (ηλεκτρο)κινείσαι, έχε πάντα μαζί σου τον κατάλληλο εξοπλισμό, έτσι ώστε να είσαι πάντα ασφαλής στον δρόμο. Δες στην ειδική κατηγορία του kotsovolos.gr όλα όσα χρειάζεσαι.

Καλή αρχή στις σπουδές σου και καλές και ασφαλείς διαδρομές!

The post Είσαι νέος φοιτητής; Κινήσου άνετα στην πόλη με σύμμαχό σου την ηλεκτροκίνηση appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα