Το «ευχαριστώ» Καλίν στον Κ.Μητσοτάκη για την ελληνική βοήθεια στην Τουρκία

Τις ευχαριστίες του για την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδος στην Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό, εξέφρασε ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Ειδικότερα, ο κ. Καλίν, απαντώντας στο μήνυμα στο Twitter του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα τουρκικά, έγραψε: «Κύριε πρωθυπουργέ, σας ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξή σας».

Υπενθυμίζεται ότι στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σημειώσει: «Εικόνες που μας γεμίζουν πόνο, τις ακολουθούν

εικόνες που μας γεμίζουν ελπίδα. Μόνο σεβασμός για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης. Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, παλεύουν μαζί για να σώσουν ζωές. Τους ευχαριστούμε για όσα κάνουν».

Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό της Τουρκίας και της Συρίας, με παροχή άμεσης βοήθειας για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια, αλλά και με την παροχή σημαντικής ανθρωπιστικής βοήθειας, υπογράμμισε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στην έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει στην πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει σημαντική εμπειρία όσον αφορά την αντιμετώπιση σεισμών και γνωρίζοντας πως σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές ο χρόνος είναι ζωτικής σημασίας, εστάλησαν συνεργεία στο πεδίο το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να σωθούν εγκλωβισμένοι.

Τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που σεισμοί έχουν πλήξει τις χώρες μας, όπως είπε: «Είχαμε έναν μεγάλο σεισμό στην Τουρκία το 1999, η Ελλάδα προσέφερε βοήθεια. Είχαμε σεισμούς στην Ελλάδα όπου η Τουρκία προσέφερε τη βοήθειά της».

Και υπογράμμισε: Στο τέλος της ημέρας, αυτή είναι στιγμή που πρέπει να αφήσουμε στην άκρη προσωρινά τις διαφορές μας και να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση. Και πάλι, και οι δύο χώρες βρίσκονται σε ένα ενεργό τμήμα του κόσμου από πλευράς γεωλογικών φαινομένων, οπότε πρέπει – έραν των θεμάτων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή – να αντιμετωπίσουμε και τους σεισμούς.

Θα επαναλάβω εδώ αυτό που έχω πει δημοσίως: ότι ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός είναι φίλοι. Μπορεί να έχουμε τις διαφορές μας πολιτικά, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον τουρκικό λαό.

Τέτοιες στιγμές πιστεύω ότι υπάρχει μια έντονη εκδήλωση συμπόνιας και καλής θέλησης προς την Τουρκία, το οποίο είναι απολύτως κατανοητό όταν αντικρίζεις τέτοιου είδους εικόνες».

The post Το «ευχαριστώ» Καλίν στον Κ.Μητσοτάκη για την ελληνική βοήθεια στην Τουρκία appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα