Περιοδείες με ισχυρούς συμβολισμούς και νέα νομοσχέδια από τον Κ.Μητσοτάκη

Μετά την επιστροφή του στο Μαξίμου από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου (Ιαπωνία), ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά νέο κύκλο περιοδειών με στόχο τη συσπείρωση της κομματικής βάσης του, τη προσέγγιση νέων ψηφοφόρων και την πραγματοποίηση «αυτοψίας» για την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων σε τοπικό επίπεδο.

Του Κώστα Πασίση

Αύριο ο Πρωθυπουργός θα πάει στο Μάτι όπου 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της φονικότερης πυρκαγιάς στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, τον Ιούλιο του 2018.
Μια επίσκεψη ιδιαίτερου συμβολισμού καθώς η σχετική δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη και πολλοί

συμπολίτες μας βιώνουν εκ νέου τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν πριν από τεσσεράμισι χρόνια…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει να συναντήσει τους κατοίκους, να συνομιλήσει μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα, λόγω της φονικής πυρκαγιάς.
Και η αλήθεια είναι ότι πολλοί κάτοικοι της περιοχής και τραυματίες παλεύουν ακόμη για να ξαναχτίσουν τις ζωές τους, επειδή το κράτος επί ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε και κάηκε σχεδόν συθέμελα στην περιοχή.

Μια παράμετρο που είναι πιθανό να αναφερθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνοντας σαφείς αιχμές για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Μάτι πάντως η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι η Πολιτεία παραμένει δίπλα τους και δεν τους έχει ξεχάσει, ενώ ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να δει ιδίοις όμμασι την πορεία των έργων ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής.

Για πολλούς από τους πυρόπληκτους η άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή είναι η τελευταία ελπίδα για να φτιάξουν τις κατεστραμμένες οικίες τους.

Μετά το Μάτι ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί το Μαραθώνα για να επιθεωρήσει τα έργα υποδομής που αναβαθμίσουν το περιβάλλον, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Επόμενοι σταθμοί των προεκλογικών περιοδειών του είναι το Περιστέρι και το Μενίδι.
Οι δυτικές συνοικίες της Αθήνας όπου τα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ χρειάζονται ενίσχυση και όπως επισημαίνει στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού τα περιθώρια υπάρχουν.

Σημειώνεται ότι στις τελευταίες εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας. Και όπως ανέφερε ο ίδιος σε παλαιότερη ομιλία του «η Δυτική Αττική και η Β’ Αθηνών είναι το πολιτικό του σπίτι αφού από εκεί ξεκίνησε την πορεία του στην πολιτική».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει με τους κατοίκους και αναμένεται να τονίσει ότι ο στόχος της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές είναι η καθαρή νίκη, που μεταφράζεται σε αυτοδυναμία και θα ζητήσει να μην πάει καμία ψήφος χαμένη, λόγω της απλής αναλογικής.
Στις 7 και 8 Φεβρουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Κοζάνη και στην Καστοριά.

Η Δυτική Μακεδονία «κυκλώθηκε» στο πρόγραμμα των περιοδειών του από τα Χριστούγεννα, με ανοικτή όμως ημερομηνία.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη έχει την ιδιαιτερότητα της απολιγνιτοποίησης, ένα φιλόδοξο κυβερνητικό σχέδιο, που έχει ως στόχο τη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας στη μετα-λιγνιτική εποχή, που θα είναι επωφελής για τις τοπικές κοινωνίες.

Μια εξαγγελία που προκάλεσε αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης και σε «μερίδα» κατοίκων.

Κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κοζάνη θα γίνουν τα εγκαίνια της «Πτολεμαΐδα 5» και της Πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη. Και αυτή είναι η μεγάλη «εικόνα» της περιοδείας Μητσοτάκη στην περιοχή.

Τέλος, σημειώνεται ότι την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί Υπουργικό Συμβούλιο όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς του να συνεχίσουν χωρίς εκπτώσεις το νομοθετικό έργο τους.

The post Περιοδείες με ισχυρούς συμβολισμούς και νέα νομοσχέδια από τον Κ.Μητσοτάκη appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα