Κορωνοϊός: Σε καθολικό lockdown Kάλυμνος, Εύοσμος και Κορδελιό

To απόγευμα της Παρασκευής (19/2) ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωση σκληρό lockdown για Κάλυμνο, Ηράκλειο Κρήτης, Θάσο και Κεφαλονιά. Τα νέα μέτρα και τι θα ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου ανακοινώθηκε για την Κάλυμνο, το Ηράκλειο

Κρήτης, την Θάσο και την Κεφαλονιά, από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας από την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, τόνισε ότι η επιδημιολογική εικόνα στις παραπάνω περιοχές, παρουσιάζει διασπορά στα νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Έτσι, από το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα, από τις 06:00 το πρωί μπαίνει σε ισχύ αυστηρή καραντίνα με τα εξής μέτρα:

 Κατεβάζουν ρολά όλα τα καταστήματα που άνοιξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημαΚλείνουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικήςΚλείνουν τα όλα τα σχολεία και οι μαθητές επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευσηΕπιπλέον, παραμένουν όλοι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, όπως η αποστολή SMS στο 13033, η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.Σημειώνεται, ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα θα είναι από τις 18:00 μέχρι τις 05:00.

Υπενθυμίζεται, ότι η μετακίνηση κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας επιτρέπεται για τους εξής λόγους:

Μετακίνηση για λόγους εργασίαςΜετακίνηση με SMS που έχει τον κωδικό ένα (1) στο 13033 για λόγους υγείαςΜετακίνηση με SMS που έχει τον κωδικό έξι (6) στο 13033 για βόλτα με κατοικίδιο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι

Το άρθρο Κορωνοϊός: Σε καθολικό lockdown Kάλυμνος, Εύοσμος και Κορδελιό εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορωνοϊός, Kάλυμνος Εύοσμος, Κορδελιό,koronoios, Kalymnos evosmos, kordelio