Οι μαθητές του 11ου ΓΕΛ Περιστερίου στην Ανδαλουσία!

16:27 5/12/2022 - Πηγή: Sch

Την  Ισπανία επισκέφθηκαν μέλη της ομάδας του προγράμματος “Erasmus+/ΚΑ2” του 11ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου κατά την περίοδο 16 έως 22 Οκτωβρίου 2022. Την αποστολή αποτελούσαν 6 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης και 2 εκπαιδευτικοί. Η  επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης  του σχεδίου "Reporters of Cultural Heritage without borders", στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από τη Σλοβακία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα

ως συντονίστρια χώρα.

Η μετακίνηση έγινε με αεροπλάνο προς και από τη Malaga και η διαμονή σε ξενοδοχείο της  Cordoba, στην ευρύτερη περιοχή της οποίας ανήκει το σχολείο υποδοχής, IES Nuestra Señora de la Estrella (Villa del Rio).

Σκοπός της συνάντησης ήταν η δημιουργία καλύματος κεφαλής ως μέρος του συνόλου  για τη δημιουργία της παραδοσιακής φορεσιάς του Ευρωπαίου Πολίτη το οποίο αποτελεί και τον απώτερο στόχο της σύμπραξης. Προηγήθηκαν παρουσιάσεις από κεφαλόδεσμους ως τμήματα παραδοσιακής φορεσιάς των χωρών που συμμετέχουν και εργαστήριο  με θέμα τη δημιουργία κεφαλόδεσμων και αντικειμένων που σχετίζονται με αυτά, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές κι εκπαιδευτικοί.

Μεγάλος ο αντίκτυπος της κινητικότητας στους μαθητές μας: Ενίσχυσαν τις γνωστικές δεξιότητες σχετικά με την ιστορία των εταίρων χωρών αλλά και δεξιότητες συνεργατικότητας, δημιουργικότητας και πολυπολιτισμικής κουλτούρας. Επιπλέον ταξίδεψαν, για πρώτη φορά κάποιοι, με αεροπλάνο στη δυτική άκρη της Μεσογείου και σε μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες της Ισπανίας. Περπάτησαν στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης της Cordoba, αλλά και στους δρόμους της Σεββίλης και της Γρανάδας, επισκέφτηκαν ιστορικές πλατείες και παλάτια και γνώρισαν τις επιρροές από τον Αραβικό πολιτισμό , απόλαυσαν την ατμόσφαιρα της Ανδαλουσίας.

Το ταξίδι στη δημιουργία της κοινής παραδοσιακής φορεσιάς θα συνεχιστεί τον Μάρτιο με  επίσκεψη στη συντονίστρια χώρα, στο σχολείο μας.

Σημείωση: "Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτή τη δημοσίευση είναι δεσμευτικές μόνο για τον συντάκτη και η Επιτροπή δεν είναι υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση που μπορεί να γίνει από αυτήν ».

Keywords
Τυχαία Θέματα