«Η Γυναίκα στην 7η Τέχνη» Μια Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας

10:06 2/4/2024 - Πηγή: Sch

Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη στις Γυναίκες, στα Επιτεύγματα και τα Δικαιώματά τους. Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης ως Ambassador School του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα "Η Γυναίκα στην 7η Τέχνη". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Αριστοτελείου Κολλεγίου σε συνεργασία

με τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» των Τρικάλων, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα EPAS. Την εκδήλωση προλόγισε η κα Φλέσσα Βίκυ, δημοσιογράφος και υπ. Ευρωβουλευτής, η οποία μίλησε για την Ημέρα της Γυναίκας και έκανε μία ιστορική αναδρομή-από την αρχαιότητα ως σήμερα- για τη θέση της Γυναίκας στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Χαιρετισμό απηύθυνε ο κος Απόστολος Γκούλας, εκπρόσωπος του Europe Direct Θεσσαλίας και εκπρόσωπος/μέλος του Συμβουλίου Νέων του Δήμου Θέρμης. Παρουσίαση της δράσης: Ο κινηματογράφος έχει την ικανότητα να αναδείξει τις ζωές των ανθρώπων με έναν μοναδικό και εκφραστικό τρόπο, παρουσιάζοντας επιτεύγματά τους και την πορεία τους στην Ιστορία. Μέσα από την Τέχνη του Σινεμά, οι μαθητές μας «εξερεύνησαν» τις ζωές και τα επιτεύγματα Γυναικών που άφησαν το αποτύπωμά τους στην Ιστορία και μεταφέρθηκαν σε ταινίες που έμειναν αξέχαστες. Συγκεκριμένα, ασχολήθηκαν με τις εξής ταινίες:

Hidden FiguresΤhe miricle workerFridaMaria by CallasΗ Σιδηρά Κυρία

Οι μαθητές/μαθήτριες με τρόπο δημιουργικό παρουσίασαν πώς αναπαρίστανται αυτές οι Γυναίκες στο σινεμά, πώς αναδεικνύονται οι προκλήσεις που αντιμετώπισαν και πώς επηρέασαν την κοινωνία μέσα από το έργο τους. Μάλιστα, έδειξαν αποσπάσματα από τις ταινίες που εστίαζαν σε αυτές τις Γυναίκες με σκοπό  να ερμηνεύσουν τη θέση τους στην κοινωνία. Την εκδήλωση οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί-συντονιστές του προγράμματος EPAS: Παπαχρήστου Μ., Παπαζέτης Κ., Ιακωβίδης Γ. και Δάρδας Γ. σε συνεργασία με τους Senior & Junior Ambassadors μαθητές του σχολείου μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα