«Εξερευνώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω Σχολικού Δελτίου Ειδήσεων»

09:30 28/11/2023 - Πηγή: Sch

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ στο πρόγραμμα Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι μαθητές – πρέσβεις και εθελοντές του προγράμματος ανέλαβαν τον ρόλο του δημοσιογράφου και …«εξερεύνησαν» την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από τη δημιουργία ενός σχολικού δελτίου ειδήσεων. Αυτή η πρωτοβουλία όχι μόνο ενίσχυσε τις γνώσεις τους για τα θέματα της ΕΕ αλλά και ανέπτυξε τις δεξιότητές τους στην έρευνα, τη συγγραφή και την ομαδική εργασία.

Επιλογή Θεμάτων: Οι μαθητές μας διάβασαν τα θέματα που αφορούσαν τις αποφάσεις της ΕΕ

μέσα από την πλατφόρμα mazi.eu. Από ένα πλούσιο φάσμα θεμάτων επικεντρώθηκαν σε θέματα που τους ενδιέφεραν.

Σημασία: Η δημιουργία δελτίου ειδήσεων από τους μαθητές αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης στην ενθάρρυνση της έρευνας, της κριτικής σκέψης και της δημιουργικής έκφρασης, ενώ παράλληλα δίνει «φωνή» στους μαθητές για να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα δελτία ειδήσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πλατφόρμα του προγράμματος EPAS του σχολείου μας Δελτία Ειδήσεων (weebly.com)

Συμμετείχαν οι μαθήτριες/μαθητές: Παπαστεργίου Θάλεια, Χαριτάκη Σίσσυ, Μπαλάρη Αυγουστίνα, Καλαντίδης Άγγελος, Δημητριάδης Χρήστος, Θεοχάρης Χρήστος, Μπαμπατζάνη Ελεονόρα, Ζούλφου Ναταλία, Μιχαηλίδου Μαριάννα και Γκουτζίκας Ορέστης. Η δημιουργία των video έγινε από τη μαθήτρια Πετσιάβα Μαρία.

Τους μαθητές οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί συντονιστές του προγράμματος: Ζουρνά Άννα, Παπαχρήστου Μαίρη και Παπαζέτης Κων/νος.

Keywords
Τυχαία Θέματα