Webinar για τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, με θέμα «Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στη Φυσική Αγωγή»

13:27 1/2/2024 - Πηγή: Sch

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, και ώρες 18:00 με 19:30, (ώρα προσέλευσης 17:45) θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο, με θέμα:

«Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στη Φυσική Αγωγή».

Σύνδεσμος του webinar: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/adamantiaf

Εισηγητής: Δρ. Άγγελος Ροδαφηνός*, Αναπληρωτής Καθηγητής, ΑΠΘ, συγγραφέας, δημιουργός του Διαδικτυακού Μαθήματος «AI tools

in Education».

Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που υπηρετούν στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των Νομών Δωδεκανήσου, Ρεθύμνου και Χανίων.

Σκοπός επιμόρφωσης: η παρουσίαση δυνατοτήτων που παρέχει η Τεχνητή Νοημοσύνη στους εκπαιδευτικούς για τη διευκόλυνση του εκπαιδευτικού τους έργου.

Περίληψη: Η ταχεία εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης έχει έντονο αντίκτυπο σε διάφορους τομείς, και η εκπαίδευση δεν αποτελεί εξαίρεση. Η επιμορφωτική συνάντηση, όπως και το διαδικτυακό μάθημα "Εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στην Εκπαίδευση" εστιάζει στην παρουσίαση των βασικών εφαρμογών και εργαλείων της ΤΝ στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και στις καθημερινές εργασίες. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να αξιοποιούν εργαλεία ΤΝ που τους επιτρέπουν να εργάζονται πιο έξυπνα, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο που αφιερώνουν σε διοικητικές εργασίες, εξατομικεύοντας παράλληλα τις μαθησιακές εμπειρίες, υποστηρίζοντας διαφορετικές ανάγκες και βελτιώνοντας τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό. Παραδείγματα περιλαμβάνουν την υπαγόρευση, αυτοματοποίηση απαντήσεων email, επίλυση προβλημάτων και δημιουργία ολοκληρωμένων προγραμμάτων εκγύμνασης, μαθημάτων με αναλυτικά προγράμματα, μαθησιακά αποτελέσματα, περιεχόμενο, πρακτικές περιπτώσεις, αξιολογήσεις και ασκήσεις. Δίνεται έμφαση στην ιδέα ότι υπάρχει ένα εργαλείο ΤΝ για κάθε εργασία, διδάσκοντας στους εκπαιδευτικούς πώς να το ανακαλύπτουν, χωρίς να απαιτεί προηγούμενη γνώση στον τομέα της ΤΝ. Επισημαίνεται ότι το διαδικτυακό μάθημα είναι ασύγχρονο, διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες και όλες τις γλώσσες, με σύντομη διάρκεια και πρακτική προσέγγιση.

Το σεμινάριο διοργανώνεται από τους Συμβούλους Εκπ/σης Φυσικής Αγωγής Ν. Δωδεκανήσου, Αδαμαντία Φατσέα και Ν. Χανίων και Ν. Ρεθύμνου, Ιάκωβο Μαστρογιάννη, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και τις Ομάδες Φυσικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των αντίστοιχων Νομών.

*  Ο Δρ Άγγελος Ροδαφηνός είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη μεθοδολογία έρευνας και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Σπούδασε και εργάστηκε σε 13 πανεπιστήμια στην Αμερική, Αυστραλία, Κύπρο και Ελλάδα. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει τα βιβλία «Από πρίγκιπας βάτραχος και… τούμπαλιν», «Οι Ηλίθιοι είναι ανίκητοι», και «Λογική και ... Παραλογική», καθώς και 60 και πλέον άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Webinar, Φυσικής Αγωγής, Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης ΤΝ, Φυσική Αγωγή,Webinar, fysikis agogis, efarmoges technitis noimosynis tn, fysiki agogi