Πίτσα Μαργαρίτα

Προσθήκη στα αγαπημένα

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη (στο χοντρό του τρίφτη)

16 ντοματίνια κομμένα στη μέση

Φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα

Για τη ζύμη:

7 γρ. ξερή μαγιά

1 κουταλάκι ζάχαρη

325 ml χλιαρό νερό (περίπου 40°C)

350 γρ. αλεύρι σκληρό (χωριάτικο), περίπου 3 φλιτζάνια

100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, περίπου ¾ του φλιτζανιού

1 κουταλάκι θαλασσινό αλάτι ψιλό

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

100 γρ. ντοματοπελτέ

1 λιωμένη σκελίδα σκόρδου

1 κουταλάκι ρίγανη

1 κουταλία ελαιόλαδο

1 κουταλάκι

θαλασσινό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αυτή η συνταγή είναι εμπνευσμένη απο τις γεύσεις της πίτσας ψημένης σε ξυλόφουρνο.

Δημιουργείτε φωτιά με υψηλή θερμοκρασία στις ψησταριές Weber με κάρβουνο για να αποκτήσετε τραγανή και αφράτη βάση. Με την προσθήκη ξύλων καπνίσματος Weber, η γεύση της θα είναι σαν να έχει ψηθεί σε ξυλόφουρνο.

Φτιάχνετε τη ζύμη ανακατεύοντας τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό σε μια κανάτα. Αφήνετε το μίγμα στην άκρη για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι, προσθέτετε το μίγμα της μαγιάς, μαζί με το λάδι. Ανακατεύετε με τα χέρια σας μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη. Βγάζετε τη ζύμη απο το μπολ και ζυμώνετε σε αλευρωμένη επιφάνεια για 5 λεπτά μέχρι το μίγμα να ομοιογενοποιηθεί. Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο μπολ και σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη. Το αφήνετε να ξεκουραστέι σε ζεστό μέρος για περίπου 60 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο.

Φτιάχνετε τη σάλτσα βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα.

Μόλις φουσκώσει η ζύμη, χωρίζετε το μίγμα σε δύο ίσα μέρη (και έτσι θα έχουμε δυο πίτσες) . Ανοίγετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια στο μέγεθος της Weber πέτρας για πίτσες. Τοποθετείτε την κάθε βάση της πίτσας σε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος που προηγουμένως το έχετε πασπαλίσει με ψιλό σιμιγδάλι, αυτό θα σας βοηθήσει να σείρετε τις πίτσες απο το χαρτί με ευκολία. Απλώνετε τη σάλτσα πάνω απο την κάθε βάση της πίτσας και απο πάνω τη μοτσαρέλα και τα ντοματίνια.

Ετοιμάζετε την ψησταριά Weber για έμμεσο μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά (250 με 290 βαθμοί) με 24 μπρικέτες της Weber σε κάθε καλάθι. Ανάβετε τις μπρικέτες και μόλις ανάβετε χωρίζετε τα καλάθια δεξία και αριστερά και βάζετε τη σχάρα ψησίματος στη θέση της. Τοποθετείτε την πέτρα πίτσας Weber στο κέντρο της ψησταριάς και την προθερμαίνετε για 15 εώς 20 λεπτά μέχρι η θερμοκρασία της να φτάσει στους 250 έως 290 βαθμούς.

Εάν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε ξύλα καπνίσματος Weber αφού πρώτα τα έχετε μουλίασει στο νερό για 30 λεπτά. Μεταφέρετε προσεκτικά την πίτσα που έχετε ετοιμάσει πάνω στην πέτρα ψησίματος και ψήστε σε έμμεση δυνατή φωτιά για 10 με 15 λεπτά μέχρι η βάση να γίνει τραγανή και το τύρι να ροδίσει. Σερβίρετε την πιτσα με φρέσκα φύλλα βασιλικού. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για να ψήσετε και τη δεύτερη πίτσα και είστε έτοιμοι για να σερβίρετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα