Γαρίδες Ριζότο με Κάρυ

Προσθήκη στα αγαπημένα

Από τον σεφ Χρίστο Νοέλ Bassil

Μερίδες 4Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Στάδια εκτέλεσης

Προμηθευόμαστε τις Γαρίδες μας καθαρισμένες ή με το κέλυφος από τις Ψαραγορές Blue IslandΕτοιμάζουμε όλα μας τα υλικάΠλένουμε και κόβουμε τις γαρίδες στη μέσηΨήνουμε τις γαρίδες με το ρύζιΣερβίρουμε

Υλικά

½ κιλό Γαρίδες μεσαίου μεγέθους1 κ.γ λάδι Καρύδας1 Κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένο2 ποτήρια Ρύζι
Arborio4 ποτήρια ζωμό Λαχανικών½ ποτήρι άσπρο ξηρό Κρασί½ ποτήρι γάλα Καρύδας κονσέρβας2 κ.γ Κάρυ σκόνη½ κ.γ Σκόρδο σκόνη½ κ.γ Τουρμέρικ (Κουρκουμά)½ ποτήρι Αρακά (μπιζέλι)ΑλάτιΠιπέρι μαύρο αλεσμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα πλατύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι καρύδας και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει προσθέτουμε τις γαρίδες και ψήνουμε για 1 – 1.5 λεπτό από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και προσθέτουμε το ρύζι, το κάρυ, το σκόρδο και τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το μισό από το ζωμό μας και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός από το ρύζι μας.

Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και ψήνουμε για ακόμη 4 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τον αρακά και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να δέσει το ριζότο μας, να κρατάει λίγο και να μην είναι βαριά ψημένο.

Σερβίρουμε ζεστό

Keywords
Τυχαία Θέματα