Τα υλικά για το καλύτερο κέικ του κόσμου

13:58 21/10/2023 - Πηγή: Argiro

.

Διαβάζουμε πρώτα ολόκληρη τη συνταγή και προετοιμάζουμε τα σκεύη και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε.

Ζυγίζουμε τα υλικά και τα έχουμε έτοιμα πάνω στον πάγκο. Έτσι, γίνεται υπόθεση 5 λεπτών.

Μην ξεχνάτε ότι το ζύγισμα των υλικών σε ζυγαριά ακριβείας, ιδιαίτερα για τις γλυκές παρασκευές, είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να έχετε το πιο νόστιμο αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά σας έχω εδώ τη λύση. Δοσομετρητής για να μετατρέπετε μόνοι σας τα υλικά από φλιτζάνια σε γραμμάρια και το αντίστροφο.

Υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
Από

τα πιο σημαντικά μυστικά  είναι πως όλα τα υλικά, που θα χρησιμοποιηθούν, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αυγά, γαλακτοκομικά, βούτυρο, εκτός και αν η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ζητάει κάτι άλλο. Και αυτό γιατί τα παγωμένα λιπαρά, μπορούν να κάνουν το μείγμα να σβολιάσει.

Εκτός από τα υλικά που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, πρέπει να χρησιμοποιούμε άριστη πρώτη ύλη για τέλειο αποτέλεσμα. Για να δούμε πχ αν τα αυγά είναι φρέσκα, τα βυθίζουμε σε μπολ με νερό. Αν βυθιστούν, είναι φρέσκα αν επιπλέουν είναι μπαγιάτικα.

Μόλις ετοιμάσετε το μείγμα μην καθυστερείτε καθόλου. Βάλτε το αμέσως στον προθερμασμένο φούρνο για να ξεκινήσει άμεσα το ψήσιμο του .

Τα διογκωτικά αρχίζουν την αντίδραση του φουσκώματος και δεν πρέπει να χάνεται χρόνος αφού αναμειχθούν με τα υλικά το.

Αλεύρι
Συνήθως, χρησιμοποιούμεπου φουσκώνει μόνο του, φ, για όλες τις χρήσεις και  μαλακό ή αλε.

Ένα από τα μυστικά για τέλειο είναι πως, το αλεύρι για κατά την γνώμη μου είναι και το καλύτερο, γιατί έχει χαμηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης και γι’ αυτό τα παρασκευάσματα που φτιάχνουμε είναι πιο αφράτα και αέρινα.

Το αλεύρι και τα διογκωτικά (μπέικιν πάουντερ, σόδα) πρέπει να είναι κοσκινισμένα, αν γίνεται και δύο φορές, για να έχουμε το πιο αφράτο και φουσκωτό

Επίσης, μια ποσότητα αλεύρι, μπορεί να αντικατασταθεί με κακάο, σιμιγδάλι ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς. Όπως σε αυτό το μαγικό

Βούτυρο
Αν το βούτυρο για  είναι παγωμένο δεν θα καταφέρετε ποτέ να δώσετε όγκο κι αέρα στο χτύπημα του βουτύρου με την ζάχαρη.

Σαν αποτέλεσμα η ζάχαρη δεν θα λιώσει ποτέ να γίνει κρέμα με το  όσο κι αν το χτυπάμε.

Το μαλακό βούτυρο που χτυπάμε με την ζάχαρη σαν πρώτο βήμα σε κάθε  εγκλωβίζει αέρα με αποτέλεσμα όταν μπει το κέικ στο φούρνο αυτός ο αέρας βοηθάει στην διόγκωση του κέικ άρα θα έχετε το πιο αφράτο κέικ που φάγατε ποτέ.

Αν χτυπήσετε παγωμένα υλικά, παγωμένο βούτυρο, γάλα, αυγά, αυτά δεν θα ενωθούν ποτέ σωστά και δεν θα γίνει ποτέ στο τέλος ένα αέρινο κέικ.

Δεν είναι λύση να ζεστάνετε το βούτυρο γιατί όταν λιώσει, τότε το μείγμα του κέικ θα γίνει βαρύ και συμπαγές και όχι αφράτο.

Η καλύτερη λύση είναι να αφήσουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.

Έτσι, το βούτυρο θα έχει σωστή θερμοκρασία χωρίς να λιώσει. Η σωστή θερμοκρασία δωματίου είναι γύρω στους 20 ºC. Aν δεν έχετε τον χρόνο γι’ αυτό δείτε εδώ πως θα φέρετε γρήγορα το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, και πώς θα ξεπαγώσετε γρήγορα τα αυγά για το κέικ.

Ενισχυτικά γεύσης
Για όποια συνταγή ζητάει ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού κ.λπ. πρέπει να φροντίσουμε να μην είναι κερωμένα τα φρούτα (τα βουτάνε σε παραφίνη), γιατί είναι επιβλαβή για την υγεία μας.

Εάν σε ένα συνηθισμένο κέικ αντικαταστήσουμε την κλασική κάψουλα βανίλιας με υγρή η διαφορά στη γεύση είναι μοναδική.

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι μια πρέζα αλάτι όπως και σε όλα τα γλυκά απογειώνει τη γεύση. Γι’ αυτό, να βάζετε πάντα μία πρέζα αλάτι, ακόμα κι όταν δεν το γράφει η συνταγή.

Το άρθρο Τα υλικά για το καλύτερο κέικ του κόσμου εμφανίστηκε πρώτα στο Argiro.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα