Νηστίσιμες συνταγές: 10+1 γλυκά και αλμυρά φαγητά για νοστιμιά στη νηστεία!

22:00 11/4/2021 - Πηγή: Argiro
Νηστίσιμες συνταγές, γλυκές και αλμυρές για να μην σε ταλαιπωρεί το ερώτημα τι να μαγειρέψω σήμερα.Νηστίσιμες συνταγές και νοστιμιά πάνε μαζί; Μα φυσικά ναι!Οι νηστίσιμες συνταγές, η αλήθεια είναι ότι
λίγο πολύ είναι οι ίδιες και οι ίδιες.Όμως μπορείς να μαγειρέψεις νηστίσιμα και vegan φαγητά και να γλύφουν όλοι τα δάχτυλα τους.Στην νηστεία την προτίμηση μας κλέβουν τα όσπρια  και τα θαλασσινά Πάμε να μαγειρέψουμε εύκολες και πεντανόστιμες νηστίσιμες συνταγές, θρεπτικές και χορταστικές.

Όλες τους είναι λαχταριστές, για την περίοδο της νηστείας, για vegan διατροφή αλλά και για όλο το χρόνο αφού η γεύση τους είναι συγκλονιστική!

Ξεκινάμε με τη λαδένια Κιμώλου.

Αφράτο ζυμαράκι σαν πίτσα φουσκωτή με λίγα απλά υλικά. Η νηστίσιμη ελληνική πίτσα είναι εδώ για να κλέψει καρδιές!

Λαδένια Κιμώλου ή λαδόπιτα: Δείτε τη συνταγήΡεβυθοκεφτέδες σιφνέικοι ή ρεβυθοκεφτέδες Πάρου;

Είναι και οι δυο ρεβυθοκεφτέδες αλλά γίνονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Οι ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου γίνονται με ωμά ρεβίθια ενώ οι ρεβυθοκεφτέδες Πάρου γίνονται με τα ρεβίθια που σου περίσσεψαν από το χτεσινό τραπέζι. Έχεις λοιπόν δυο επιλογές και δυο εντελώς διαφορετικές συνταγές για να τους φτιάξεις.

Ρεβυθοκεφτέδες: Δείτε τη συνταγήΛαχανοντολμάδες νηστίσιμοι πεντανόστιμοι και χορταστικοί. Δοκίμασε τους οπωσδήποτε!Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες: Δείτε τη συνταγήΑγκινάρες λεμονάτες με πατάτες. Ένα φαγητό φούρνου σκέτη απόλαυση. Ειδικά τώρα που οι αγκινάρες είναι στα καλύτερα τους φτιάξε το οπωσδήποτε.Αγκινάρες λεμονάτες με πατάτες στο φούρνο από την Αργυρώ ΜπαρμπαρίγουΣουπιές με σπανάκι και ρύζι Ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά της Ελληνικής κουζίνας. Στα νησιά το φτιάχνουμε όλο τον χρόνο όχι μόνο στη νηστεία.Σουπιές με σπανάκι και ρύζι: Δείτε τη συνταγήΡεβίθια σούπα με ταχινολέμονο. Όποιος αγαπάει τα ρεβίθια αυτή η συνταγή είναι η επόμενη συνταγή με ρεβίθια που πρέπει να δοκιμάσει.Λεμονάτα ρεβύθια σούπα: Δείτε τη συνταγήΚαλαμάρι με ρύζι και ντομάτα. Νόστιμο, εύκολο, θρεπτικό φαγητό. Γίνονται και με πλιγούρι αντί για ρύζι και είναι υπέροχη συνταγή.Καλαμάρι με ρύζι: Δείτε τη συνταγήΜουσακάς νηστίσιμος με νηστίσιμη μπεσαμέλ πατάτας. Είναι φανταστικός!Μουσακάς νηστίσιμος: Δείτε τη συνταγήΝηστίσιμα μπισκότα με σουσάμι το κάτι άλλο. Αφρός τραγανά και υπέροχα.Κόψε σε ό,τι σχήμα θέλεις και μπορείς αντί για σουσάμι να βουτήξεις σε λιωμένη σοκολάτα.Νηστίσιμα μπισκότα: Δείτε τη συνταγήΜαεριά από την Κω. Παραδοσιακή νηστίσιμη και πανεύκολη συνταγήΜαεριά: Δείτε τη συνταγήΑν θέλεις περισσότερες νηστήσιμες συνταγές σου τις έχω όλες εδώ.

Κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο

The post Νηστίσιμες συνταγές: 10+1 γλυκά και αλμυρά φαγητά για νοστιμιά στη νηστεία! appeared first on Argiro.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα