Zip the Day: Όσα παίρνει ο άνεμος

11:05 7/7/2021 - Πηγή: Youfly

A thousand kisses deep σήμερα στο Zip the Day. Η Ραφαέλα Καρά, το Όσα Παίρνει ο Άνεμος και σαν σήμερα…!

Skopia skopia mi sco….

Τα’γραψε όμορφα και καλά ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης για την Ραφαέλα Καρά, την εκρηκτική Ιταλιάνα showgirl του Canzonissima, με την τρελή ενέργεια, το μπρίο, το σέξι στυλ, όμως καίγομαι να την πω κι εγώ την κουβεντούλα μου και …τη λέω: scopia scopia mi sco! Μάλιστα. scopia scopia mi sco και να, το

τίναγμα του μαλλιού. Και του κεφαλιού! Πάνω κάτω, μπρος πίσω και ωωωπ, το ξανθό μαλλί με τις αφέλειες μετά το ταρακούνημα, στη θέση του άθικτο. A far l’ amore comincIa tu , ήταν το τραγούδι . Πιτσιρίκα εγώ. Ώρες στον καθρέφτη να τινάζω το κεφάλι και το μαλλί (μη φανταστείς…) και να προσπαθώ να γίνω Ραφαέλα , όμως με αποκαρδιωτικό  αποτέλεσμα… Την έβλεπα και την ξανάβλεπα : scopia scopia mi sco και ωωωπ τίναγμα το μαλλί. Και θεά το κορίτσι με το ξανθό καρέ και ξεμαλλιασμένο το κορίτσι εγώ… Δεν το’βαζα κάτω. Ξανά και ξανά. Ώσπου ήρθε το  «Ma che musica maestro» και… ξεκόλλησα. Όχι από τη Ραφαέλα, αφού δικό της ήταν το τραγούδι που με μάγεψε, αλλά απ’ το ταρακούνημα του κεφαλιού! Τώρα μόνο τραγουδούσα, Όλη μέρα, βέβαια. Α, και ήθελα να κόψω το μαλλί καρέ, να κάνω αφέλειες και να το βάψω ξανθό!

A thousand kisses deep*

…”.κι όταν σε πήρε το φιλί γυναίκα”** Μαυρόασπρα και χρωματιστά, υγρά και αλμυρά, αμήχανα και διστακτικά, άγρια και τρυφερά τα φιλιά μας. Ήταν χθες η γιορτή τους. Η γιορτή του φιλιού. Πόσα φιλιά έδωσες, πόσα πήρες, πόσα θυμήθηκες, πόσα πεθύμησες, σε ποιον χάρισες το πρώτο σου φιλί… Αν ρωτάς για μένα, χθες άκουσα Leonard Kohen, διάβασα Ελύτη, κατέβασα δυο ¨φιλημένα’ βιβλία απ’ τη βιβλιοθήκη μου και τα ‘βαλα στο σάκο για τις 5ήμερες διακοπές μου και είδα ταινία “Από εδώ ως την αιωνιότητα” με το ωραιότερο κινηματογραφικό φιλί ever κι ας ήταν η σκηνή στην παραλία με τον Burt Lancaster και την  Deborah Kerr, πολλά πολλά χρόνια πίσω (1953). Το θυμάσαι; «Ποτέ δεν ήξερα ότι θα μπορούσε να είναι έτσι. Κανείς δεν με φίλησε ποτέ με τον τρόπο που το κάνεις» είχε ψιθυρίσει εκείνη

Θυμήθηκα κι άλλα φιλιά κινηματογραφικά: Από το “Όσα παίρνει ο άνεμος” (1939) και το «πρέπει να φιληθείς και μάλιστα συχνά, από κάποιον που ξέρει πώς», του  Clark Gable,  (Rhett Butler), στην  Vivien Leigh (Scarlett O’Hara)  κι απ’ το “The Notebook” με την Rachel McAdams και τον  Ryan Gosling που δίνουν ένα από τα πιο ρομαντικά κινηματογραφικά φιλιά.

Θα μοιραστώ μαζί σου και τους τίτλους των δυο “φιλημένων” βιβλίων μου. Ξεκινάω από  “Το φιλί” της βραβευμένης  Τζάκλιν Ουίλσον (εκδόσεις Ψυχογιός”) μια ιστορία για την πρώτη αγάπη και την πρώτη ερωτική απογοήτευση . Το ¨Άγριο φιλί” είναι του Ρομπέρτο Σαβιάνο (Εκδόσεις Πατάκης) . Ο Σαβιάνο μιλάει ξανά για τα παιδιά της Νάπολης, τα παιδιά των άγριων καιρών μας, που, απογοητευμένα από τις υποσχέσεις του κόσμου που δε χαρίζει τίποτα σε κανέναν, πολύ περισσότερο σ’ αυτά, δυναμωμένα απ’ τον πόθο και από την οργή, είναι  έτοιμα να δώσουν και να πάρουν φιλιά που μπορεί να αφήνουν γεύση αίματος.

Πριν πάω για ύπνο, τραγούδησα το τραγούδι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη “της καληνύχτας τα φιλιά μη μου τα δίνεις” (Νικολόπουλος-Νικολακοπούλου). Για να μην τελειώσει το καλοκαίρι και για να μείνουν πάντα ασυνάρτητα τα φιλιά μας!

*Leonard Kohen

** Οδυσσέας Ελύτης

Παραπλεύρως

Με πιάνει, κάπου κάπου, μια περιέργεια και ψάχνω. Και βρίσκω. Σαν σήμερα, λοιπόν, βρήκα πως γεννήθηκαν ο Ρίνγκο Σταρ, ντράμερ των Beatles, o λυράρης Νίκος Ξυλούρης, ο Γάλλος σχεδιαστής Μόδας Πιερ Καρντέν, ο σκηνοθέτης του ¨Κλέφτη των ποδηλάτων” Βιτόριο ντε Σίκα, ο Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι και ο Ζαν Κοκτώ, ποιητές και οι δύο.

Ξεκινώντας από το σπίτι, πάντως, θα πάρω μαζί μου  για… ψυχολογική στήριξη, το “Μεταφερθήκαμε παραπλεύρως” της Κικής Δημουλά (Εκδόσεις Ίκαρος). Αγαπώ τις εμμονές της και τον συγκινησιακό φόρτο της κάθε αράδας της. Μην ψάχνεις. Έτσι είμαι εγώ. Επιμένω να ακουμπάω στην ποίηση που αγαπάω για να πάω παρακάτω, για να νιώσω καλύτερη, πιο δυνατή, πιο σίγουρη.

Χαίρετε!

Δείτε επίσης:

Zip the Day: Χρωματιστό, γελαστό καλοκαίριZip the Day: Ο Σάκης και η Κάτια γιορτάζουν, το Bohemian style ελευθερώνει

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post Zip the Day: Όσα παίρνει ο άνεμος appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα