Στειτ Ντιπάρτμεντ: «Η Τουρκία να διατηρήσει την Αγιά Σοφιά ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς»

Ένα ακόμη μήνυμα στην Τουρκία να μην αλλάξει τον μνημειακό χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας έστειλαν οι ΗΠΑ, αυτή τη φορά μέσω του αρμοδίου για τις διεθνείς θρησκευτικές ελευθερίες πρέσβη των ΗΠΑ, Σαμ Μπράουνμπακ.

«Η Αγία Σοφία έχει τεράστια πνευματική και πολιτιστική σημασία για δισεκατομμύρια πιστούς διαφορετικών θρησκειών σε όλο τον κόσμο. Καλούμε την κυβέρνηση της Τουρκίας να τη διατηρήσει ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

και να διατηρήσει την προσβασιμότητα σε όλους υπό το υπάρχον μουσειακό καθεστώς της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός αξιωματούχος μέσω twitter.

The Hagia Sophia holds enormous spiritual & cultural significance to billions of believers of different faiths around the world. We call on the Govt of #Turkey to maintain it as a @UNESCO World Heritage site & to maintain accessibility to all in its current status as a museum.

Ambassador Sam Brownback (@IRF_Ambassador) June 25, 2020

Νωρίτερα, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με επιστολή της προς τις αντιπροσωπείες των κρατών – μελών της UNESCO, ενημέρωσε για την επιχειρούμενη από την τουρκική κυβέρνηση μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί: «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε καμία περίπτωση η Αγία Σοφία δεν πρέπει να απολέσει τον οικουμενικό της χαρακτήρα και να μετατραπεί σε μουσουλμανικό τέμενος».

Στειτ Ντιπάρτμεντ: «Η Τουρκία να διατηρήσει την Αγιά Σοφιά ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς» - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα