Αμερικανοί πίνουν… μητρικό γάλα για να πολεμήσουν τον κορωνοϊό

Με 614.180 κρούσματα και 26.061 θανάτους μέχρι στιγμής οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν με κάθε τρόπο να προφυλαχθούν από την φονική πανδημία.

Ανάμεσα στους τρόπους προφύλαξης, οι Αμερικανοί θεωρούν ότι το μητρικό γάλα θα τους βοηθήσει να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και να αναπτύξουν… αντισώματα στον κορωνοϊό.

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στην online αγορά μητρικού γάλατος, μόνο που οι Αμερικανοί δεν τον αγοράζουν απαραίτητα για τα παιδιά τους, αλλά για να το καταναλώνουν και οι ίδιοι.

Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σαν Ντιέγκο, έχει ξεκινήσει να ερευνά αυτή την θεωρία που μέχρι στιγμής δεν υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των γιατρών.

«Η ιδέα ότι το μητρικό γάλα μπορεί να περιέχει συστατικά που θα μπορούσαν να καταπολεμήσουν τον COVID- 19, αυτό, μπορεί να μην απέχει υπερβολικά από την πραγματικότητα», σχολίασε ο ο Λαρς Μπόντ, πρόεδρος της Συμβουλευτικής Έρευνας για το Ανθρώπινο Γάλα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σαν Ντιέγκο.

Για τους επιστήμονες είναι γνωστό ότι οι μητέρες που εκτίθενται σε ορισμένους ιούς δημιουργούν αντισώματα που μεταδίδονται μέσω του μητρικού τους γάλακτος.

Οι επιστήμονες αναζητούν αποτελέσματα στο αν ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω του μητρικού γάλακτος, κάτι που έως τώρα η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών έχει απορρίψει, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν εάν το μητρικό γάλα έχει όντως αντισώματα που θα μπορούσαν να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η διάθεση μητρικού γάλακτος από online εταιρίες, δεν είναι σίγουρο αν υπόκειται στους απαραίτητους ελέγχους και πέρα από αυτό, όσο περισσότεροι ενήλικοι το προμηθεύονται, τόσα μπορεί να εκλείψει για τα βρέφη που το χρειάζονται πραγματικά.

Αμερικανοί πίνουν… μητρικό γάλα για να πολεμήσουν τον κορωνοϊό via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα