Τζανάκης για εμβόλια: Τρεις βδομάδες μετά την πρώτη δόση θα έχουμε σχετική ανοσία

«Πρέπει να περάσουν τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη δόση για να έχει κάποια κάλυψη», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Πνευνομονολογίας Νίκος Τζανάκης. Οι εκτιμήσεις για την πορεία της πανδημίας τον Μάη.

Στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς και στον εμβολιασμό των πολιτών, αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευνομονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον Τ/Σ Open σήμερα

το πρωί. Όλο τον Μάιο τα κρούσματα θα είναι πάνω από 2.000, σύμφωνα με εκτίμηση του ίδιου. Το ίδιο διάστημα θα υπάρξει πτώση στους διασωληνωμένους.

«Έχουμε μπει σε τροχιά καθόδου. Ακόμη όμως δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις του Πάσχα. Το άνοιγμα του λιανεμπορίου πάντως πήγε καλά. Δεν βλέπω να έχουμε πισωγύρισμα, αφου αυξάνονται και οι εμβολιασμοί», πρόσθεσε ο κ. Τζανάκης.

Μιλώντας για τα εμβόλια, ο καθηγητής τόνισε: «Όποιος έχει κάνει την πρώτη δόση, ο ιός τον βρίσκει ανεμβολίαστο. Πρέπει να περάσουν τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη δόση για να έχει κάποια κάλυψη».

Σε ανάλογους αριθμούς κινούνται και οι εκτιμήσεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος μίλησε στο ίδιο Μέσο. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαρηγιάννης πτοέβλεψε πως «μέχρι το τέλος του μήνα θα πέσουμε στα 2.600 κρούσματα», ενώ συνέστησε «οι καθήμενοι σε καφέ ή εστιατόριο να συνεχίσουν να φοράνε τη μάσκα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣΕΜΒΟΛΙΑΔΟΣΗΑΝΟΣΙΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣΝίκος ΤζανάκηςΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα