Τελικός Μουντιάλ 2022: Ο «σιωπηλός ήρωας» της Αργεντινής

Ο τερματοφύλακας Εμιλιάνο Μαρτίνεζ χαρακτηρίστηκε ως ο «τρελό-Αργεντινός» λόγω του έντονου χαρακτήρα του, των σημαντικών επεμβάσεων που έκανε αλλά και του… πανηγυρισμού του.Όλη η κουβέντα πριν τον απίστευτο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κυριακής μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας ήταν κατανοητό για τον Λιονέλ Μέσι και τον Κιλιάν Εμπαπέ, αλλά στο τέλος, ένα…

Βέβαια το στιγμιότυπο που θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες όλων και η… φωτογραφία του Μαρτίνεζ στην διοργάνωση θα είναι αυτή στην οποία αποκρούει το

πλασέ του Ραντάλ Κόλο Μουάνι στα τελευταία δευτερόλεπτά της αναμέτρησης.

Ο πρώην επιθετικός της Αγγλίας Άλαν Σίρερ τόνισε την σημαντικότητα της παρουσίας του Μαρτίνεζ κάτω από τα δοκάρια, λέγοντας: «Προσπαθούσε να τους τελειώσει, κλωτσούσε την μπάλα, μιλούσε με τους παίκτες, τους… πίεζε όσο το δυνατόν περισσότερο ψυχικά». Αντίστοιχα ο πρώην αμυντικός της Αγγλίας Ρίο Φέρντιναντ είπε: «Ακόμα και οι κινήσεις του πίσω από τη γραμμή, κινούνταν, προσπαθώντας να τραβήξει την προσοσχή αυτού που χτυπούσε την μπάλα».

Ήταν μια από τις πολλές μεγάλες αποκρούσεις που έκανε ο Μαρτίνεζ στο Κατάρ, που του χάρισε το «Χρυσό Γάντι» του τουρνουά και σίγουρα είχε μεγάλη απήχηση στο σύντομο διάστημα του με την εθνική ομάδα. Από το ντεμπούτο του πέρυσι βοήθησε την εθνική ομάδα να κερδίσει το Κόπα Αμέρικα και τώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Χρειάστηκε να κάνει υπομονή για να φτάσει στην κορυφή καθώς πέρασε οκτώ χρόνια στην Άρσεναλ, δόθηκε ως δανεικός έξι φορές και έπαιξε μόλις 11 παιχνίδια στην Premier League για τους «κανονιέρηδες», προτού ενταχθεί στη Άστον Βίλα πριν από δύο χρόνια.
«Δεν έχω λόγια. Ήμουν ήρεμος κατά τη διαδικασία των πέναλτι και όλα πήγαν όπως θέλαμε», είπε ο Μαρτίνεθ μετά τον τελικό της Κυριακής. «Όλα αυτά που ονειρεύτηκα έχουν επιτευχθεί».

{https://twitter.com/emimartinezz1/status/1604587363711205376}

Keywords
Τυχαία Θέματα