Τελικός Eurovision 2023: Τα στοιχήματα μίλησαν – Αυτός θα είναι ο νικητής απόψε

«Μάχη» για δύο είναι ο αποψινός (13/05) τελικός της Eurovision 2023 αλλά, λίγες ώρες πριν από την έναρξή του, η κατάσταση είναι πλέον ξεκάθαρη για τον νικητή με βάση τα στοιχήματα.Σε λιγότερες από οκτώ ώρες αρχίζει ο τελικός της Eurovision 2023, που θα γίνει απόψε (13/05) στην «M&S Bank Arena» του Λίβερπουλ, με τη συμμετοχή 26 χωρών ανάμεσα στις οποίες… Η σειρά εμφάνισης του
τελικού στη Eurovision 2023

Μετά τον α' ημιτελικό (09/11) και τον β' ημιτελικό (11/05), οι 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον κάθε έναν, έκαναν την ανάλογη κλήρωση για τη θέση εμφάνισής τους στον μεγάλο τελικό (13/05).

Οι «Big Five» χώρες λόγω της μεγάλης οικονομικής συνεισφοράς του στην EBU είχαν προκριθεί απευθείας στον τελικό της Eurovision. Έτσι, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία έμαθαν, το Σάββατο (06/05), κατόπιν κλήρωσης, σε ποιο μισό του τελικού θα διαγωνιστούν στις 13 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι, από τον Μάρτιο, το Ηνωμένο Βασίλειο γνωρίζει ότι θα εμφανιστεί στην 26η θέση – και τελευταία – σειρά εμφάνισης λόγω του ότι είναι η διοργανώτρια χώρα της φετινής Eurovision εκ μέρους της Ουκρανίας που νίκησε πέρσι και δεν μπορεί να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία. Επίσης, η Ουκρανία, από τον Μάρτιο και αυτή, γνωρίζει ότι στον τελικό της Eurovision 2023 θα εμφανιστεί 19η επί σκηνής μιας και είναι η περσινή νικήτρια χώρα του διαγωνισμού.

Από εκεί και πέρα, όπως έγινε γνωστό, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία θα τραγουδήσουν στο πρώτο μισό του τελικού (θέσεις: 1-13), ενώ η Γερμανία θα παρουσιαστεί στο δεύτερο μισό (θέσεις: 14-26), σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της διοργανώτριας Αρχής, η σειρά εμφάνισης του τελικού που καταρτίσθηκε με γνώμονα το πιο ενδιαφέρον τηλεοπτικό αποτέλεσμα. Αυτή, λοιπόν, έχει ως εξής:

Αυστρία: Teya & Salena – «Who the Hell is Edgar?»

Πορτογαλία: Mimicat – «Ai Coração»

Ελβετία: Remo Forrer – «Watergun»

Πολωνία: Blanka – «Solo»

Σερβία: Luke Black – «Samo Mi Se Spava»

Γαλλία: La Zarra – «Évidemment»

Κύπρος: Andrew Lambrou – «Break a Broken Heart»

Ισπανία: Blanca Paloma – «Eaea»

Σουηδία: Loreen – «Tattoo»

Αλβανία: Albina & Familja Kelmendi – «Duje»

Ιταλία: Marco Mengoni – «Due Vite»

Εσθονία: Alika – «Bridges»

Φινλανδία: Käärijä – «Cha Cha Cha»

Τσεχία: Vesna – «My Sister's Crown»

Αυστραλία: Voyager – «Promise»

Βέλγιο: Gustaph – «Because of You»

Αρμενία: Brunette – «Future Lover»

Μολδαβία: Pasha Parfeni – «Soarele şi Luna»

Ουκρανία: TVORCHI – «Heart of Steel»

Νορβηγία: Alessandra – «Queen of Kings»

Γερμανία: Lord of the Lost – «Blood & Glitter»

Λιθουανία: Monika Linkytė – «Stay»

Ισραήλ: Noa Kirel – «Unicorn»

Σλοβενία: Joker Out – «Carpe Diem»

Κροατία: Let 3 – «Mama ŠČ!»

Ηνωμένο Βασίλειο: Mae Muller – «I Wrote a Song»

Τι λένε τα στοιχήματα για τον τελικό της Eurovision 2023

Το τοπίο ως προς τον νικητή φαίνεται να ξεκαθαρίζει καθώς η Σουηδία, που εκπροσωπείται από τη Loreen και το τραγούδι «Tattoo», έχει 53% πιθανότητες νίκης, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων. Στη δεύτερη θέση πλασάρεται ο Käärijä από τη Φινλανδία με το τραγούδι «Cha Cha Cha», το οποίο αναμένεται να τα πάει εξαιρετικά στο televoting αλλά στις επιτροπές, επομένως έχει 22% πιθανότητες νίκης.

Την τριάδα κλείνει η Ουκρανία με 6% πιθανότητες νίκης. Το «Heart of Steel» των TVORCHI θα έχει, όπως όλα δείχνουν, τη στήριξη του κοινού εν μέσω του πολέμου με τη Ρωσία. Από εκεί και πέρα, η πρώτη πεντάδα με το Ισραήλ και τη Νορβηγία, ενώ εντός top 10 πλασάρονται με αξιώσεις η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστρία. Δυστυχώς, όσον αφορά στην Κύπρο, τα πράγματα δεν δείχνουν ευοίωνα, καθώς βρίσκεται μόλις στην 20ή θέση ως προς τις πιθανότητες νίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα