Τα τούνελ της Γάζας: Το υπερόπλο της Χαμάς και ο «εφιάλτης» για τα ισραηλινά στραυτεύματα

Οι σήραγγες της Χαμάς εκτείνονται μέχρι το Ισραήλ και φέρουν βαρύ οπλισμό. Φόβοι για την επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων.Στο εσωτερικό των στρατιωτικών κύκλων στο Ισραήλ, υπάρχουν «δύο Γάζες» που πρέπει να αντιμετωπιστούν: H Άνω Γάζα, δηλαδή ότι υπάρχει πάνω από το έδαφος και η κάτω Γάζα, σημείο που…

Η Γάζα, με περισσότερους από 15.000 ανθρώπους ανά 139 τετραγωνικά μίλια, είναι ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη στον κόσμο. Οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ πιστεύουν ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων και του υλικού που έδωσε ο κόσμος στους κατοίκους της Γάζας, για την

ανοικοδόμηση μετά από προηγούμενους πολέμους, «επενδύθηκαν» από τη Χαμάς στο περίτεχνο σύστημα των σηράγγων και των αποθηκών.

Παρά τις συνεχείς αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, η Χαμάς εξακολουθεί να είναι σε θέση να εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον ισραηλινών πόλεων, ημέρες μετά τις μάχες. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί οι πύραυλοι είναι κρυμμένοι υπογείως, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν εντός του δικτύου της σήραγγας, αιφνιδιάζοντας την αεροπορία του Ισραήλ. Αυτό το εξελιγμένο υπόγειο δίκτυο είναι γνωστό και ως «Μετρό της Γάζας».

Οι 150 Ισραηλινοί που εκτιμάται ότι αιχμαλωτίστηκαν κατά την αρχική εισβολή της Χαμάς το Σάββατο 7/10, λέγεται ότι είναι κρυμμένοι ως όμηροι σε αυτές τις σήραγγες, καθιστώντας κάθε πιθανή προσπάθεια διάσωσης εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι αδύνατη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάζας, Χαμάς,gazas, chamas