Στη «μάχη» της μάσκας δύο μεγάλες βιομηχανίες στην Ελλάδα

Ξεκίνησε η παραγωγή μασκών από δύο μεγάλες βιομηχανίες στην Ελλάδα, σε Θράκη και Λάρισα.

Ξεκίνησε η παραγωγή προστατευτικών μασκών στην Ελλάδα, σε Θράκη και Λάρισα, από τις βιομηχανίες Πλαστικά Θράκης και Lariplast αντίστοιχα.

Στην έναρξη της παραγωγής μασκών στην Ελλάδα

αναφέρθηκε προ λίγων ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε ότι η παραγωγή θα φτάνει τα 9 εκατ. τεμάχια μάσκες τον μήνα.

«Δεν καλύπτεται το σύνολο της ζήτησης αλλά είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να υπάρχει σχετική επάρκεια», είχε σημειώσει, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια από μάσκες στη χώρα μας αλλά, «σήμερα οι μάσκες είναι ακριβές, διότι το νούμερο μπορεί να είναι μεγάλο αλλά αν αρχίσουμε να φοράμε όλοι μάσκες το νούμερο αυτόματα μετατρέπεται σε μικρό για τις ανάγκες της αγοράς».

Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεδιάσκεψη με στελέχη των βιομηχανιών Πλαστικά Θράκης και Lariplast.

Πρόκειται για δύο βιομηχανίες που όπως σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, αναπροσάρμοσαν σε χρόνο μηδέν τις γραμμές παραγωγής τους και αξιοποιώντας πρώτες ύλες από την Ελλάδα δρομολόγησαν την κατασκευή προστατευτικών μασκών και υφασμάτων για χειρουργικές μάσκες, με δυνατότητα παραγωγής 300.000 χειρουργικών μασκών ημερησίως. Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξήρε την άμεση ανταπόκριση και την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι δύο επιχειρήσεις τονίζοντας ότι η κυβέρνηση στέκεται οργανωμένα και αποφασιστικά δίπλα στην εθνική βιομηχανία.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

Πότε τελειώνει το SMS στο 13033 για μετακινήσεις, οι κωδικοί σήμερα και η έξοδος

Κορονοϊός: Τα νέα συμπτώματα - Ποιοι και πότε μπορεί να μεταδώσουν τον ιό

Το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Keywords
Τυχαία Θέματα