Σινεμά: Οι ταινίες από την Πέμπτη 18 Ιουνίου

Με πέντε νέες ταινίες και δύο επανεκδόσεις, η κινηματογραφική εβδομάδα που αρχίζει την Πέμπτη 18 Ιουνίου στα θερινά σινεμά θυμίζει τις παλιές «καλές» εποχές, πριν από τον κορονοϊό.

Οι μεταφραστές
Σκηνοθεσία: Σκηνοθεσία: Régis Roinsard
Παίζουν: Lambert Wilson, Olga Kurylenko, Riccardo Scamarcio, Sidse Babett, Knudsen, Eduardo Noriega, Alex Lawther, Anna-Maria Sturm, Frédéric Chau, Maria Leite και ο Μανώλης Μαυροματάκης
Εννέα

μεταφραστές διαφορετικής εθνικότητας -ανάμεσά τους και ο «δικός» μας Μανώλης Μαυροματάκης- απομονώνονται σε ένα πολυτελές resort σε συνθήκες άκρας μυστικότητας για να μεταφράσουν το τελευταίο βιβλίο μιας από τις μεγαλύτερες εκδοτικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων -κάτι σαν το «Χάρι Πότερ». Όμως, όταν οι πρώτες σελίδες διαρρέουν στο διαδίκτυο και ένας άγνωστος χάκερ απαιτεί ένα αστρονομικό ποσό για να μην δημοσιεύσει τη συνέχεια, το κλίμα δυναμιτίζεται και οι υποψίες βαραίνουν την ατμόσφαιρα.

{https://youtu.be/mBX6DVarho0}

Babyteeth
Σκηνοθεσία: Shannon Murphy
Παίζουν: Εliza Scanlen, Toby Wallace, Emily Barclay, Eugene Gilfedder, με τη συμμετοχή των Essie Davis και Ben Mendelsohn
Αυστραλέζικη ιστορία ενηλικίωσης που εντυπωσίασε στο τελευταίο φεστιβάλ Βενετίας. Όταν μια σοβαρά άρρωστη έφηβη ερωτεύεται τρελά έναν έμπορο ναρκωτικών, ο χειρότερος εφιάλτης των γονιών της γίνεται πραγματικότητα. Την ίδια στιγμή όμως, καθώς η νεαρή κοπέλα βιώνει τον πρώτο της έρωτα, αποκτά νέα λαχτάρα για ζωή και κάθε συμβατική ηθική στον περίγυρό της κατεδαφίζεται.

https://youtu.be/E3GEjf4x9hM

Μόνοι στο Παρίσι
Σκηνοθεσία: Cédric Klapisch
Παίζουν: François Civil, Ana Girardot, Camille Cottin
Ο Ρεμί και η Μελανί ζουν στο Παρίσι. Υποφέρουν από κατάθλιψή και χρειάζονται κάποιον να τους αγαπήσει. Μένουν τόσο κοντά αλλά δεν γνωρίζονται και ας ταιριάζουν τόσο. Άραγε η τύχη θα τους φέρει στον ίδιο δρόμο; Ο βετεράνος σκηνοθέτης της ρομαντικής κομεντί επιστρέφει με μία ταινία για την τύχη και την αγάπη με φόντο την πιο ερωτική πόλη του κόσμο.

{https://youtu.be/yDKL3Z8eANg}

Η καλοσύνη των ξένων
Σκηνοθεσία: Λόνε Σέρφιγκ
Παίζουν: Ζόι Καζάν, Άντρια Ράισμπορο, Ταχάρ Ραχίμ, Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς, Τζέι Μπαρουσέλ, Μπιλ Νάι
Ένα ρώσικο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη είναι το σημείο όπου τέμνονται οι ζωές τεσσάρων αγνώστων μεταξύ τους προσώπων. Μιας νεαρής μητέρας που ξεφεύγει μαζί με τα παιδιά της από τον βίαιο σύζυγό της. Ενός πρώην κατάδικου και νυν μάνατζερ του εστιατορίου. Μιας χαμηλών τόνων νοσοκόμας και ανειδίκευτης θεραπεύτριας. Ενός νεαρού άνδρα που ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά και αναγνώριση.

{https://youtu.be/h1MhM2-PZyU}

Ραντεβού με τους Μαλάουα
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Χουτ
Παίζουν: Κριστιάν Κλαβιέ, Σιλβί Τεστούντ
Γαλλική κωμωδία με τον Κριστιάν Κλαβιέ. Ένας παρουσιαστής ειδήσεων, μια ηθοποιός και ένας ποδοσφαιριστής ταξιδεύουν στον κόσμο για να γνωρίσουν την εξωτική και απομονωμένη φυλή των Μαλάουα. Μια κωμωδία που σμίγει την άγρια με την ανθρώπινη φύση.

{https://youtu.be/SW3SHBZhduI}

Περιφρόνηση
Σκηνοθεσία: Ζαν-Λικ Γκοντάρ
Παίζουν: Μπριζίτ Μπαρντό, Μισέλ Πικολί, Τζακ Πάλανς, Φριτζ Λανγκ.
Ένας Αμερικανός παραγωγός προσλαμβάνει τον γνωστό Αυστριακό σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ, ο οποίος υποδύεται τον εαυτό του στην ταινία, προκειμένου να μεταφέρει στον κινηματογράφο την «Οδύσσεια» του Ομήρου. Δυσαρεστημένος με την «καλλιτεχνική» προσέγγιση που ακολουθεί ο σκηνοθέτης, προσλαμβάνει ένα συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών και θεατρικών έργων, για να επεξεργαστεί το σενάριο.

{https://youtu.be/NvATTr5S_EY}

Αυτοί οι τρελοί τρελοί παραγωγοί
Σκηνοθεσία: Μελ Μπρουκς
Παίζουν: Τζιν Γουάιλντερ, Ζίρο Μοστέλ, Κάνεθ Μαρς, Ανδρέας Βουτσινάς κ.ά.
Ένας ξεπεσμένος παραγωγός του Μπρόντγουεϊ και ένας δειλός λογιστής σκαρφίζονται την θεατρική κομπίνα του αιώνα, ανεβάζοντας ένα έργο το οποίο ελπίζουν να αποτύχει τόσο θριαμβευτικά που θα «κατεβεί» αμέσως μετά την πρεμιέρα του.

{https://youtu.be/iuUQXz1B130}

Keywords
Τυχαία Θέματα