Πώς ψήφισε η Ελλάδα - Όσα έγιναν στις 13 Περιφέρειες και στους μεγάλους Δήμους της χώρας

Μεγάλη αποχή, λίγες ανατροπές και κάποια ντέρμπι έβγαλε η πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023. Τα αποτελέσματα της 8ης Οκτωβρίου.Επτά Περιφερειάρχες επικρατούν από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος που έδωσε αργά το βράδυ της Κυριακής η Singular Logic. Σε δεύτερο γύρο περνάει…

«Σήμερα κερδίσαμε την εμπιστοσύνη της πόλης» ανέφερε καταχειροκροτούμενος ο κ. Αγγελούδης. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τόνισε ότι «είναι κάτι

πρωτόγνωρο για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος και αισιόδοξος για το μήνυμα που έστειλαν σήμερα οι συμπολίτες μου. Η ανεξάρτητη υπερκομματική μας παράταξη -και θέλω να το κάνω καθαρό να μα γίνει σεβαστό, η ανεξάρτητη υπερκομματική μας παράταξη, ‘’Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη’’, σήμερα κέρδισε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της πόλης» και συμπλήρωσε:

«Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, αποδοκίμασε την απερχόμενη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Καλώ με σεβασμό, σεμνότητα και εκτίμηση τους συμπολίτες μου να στηρίξουν την προσπάθειά μας η Θεσσαλονίκη να γυρίσει σελίδα. Αύριο έρχεται μια άλλη μέρα. Την επόμενη Κυριακή, με την “Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη”».

Ο υποψήφιος δήμαρχος ερωτώμενος εάν την επόμενη Κυριακή «βλέπει» νίκη, απάντησε: «Νίκη είναι για τη Θεσσαλονίκη, δεν είναι νίκη του Στέλιου Αγγελουδη. Είναι η νίκη που θέλει η Θεσσαλονίκη για να γυρίσει σελίδα. Σήμερα για μας είναι μια πραγματικά μεγάλη γιορτή, με όλους τους ανθρώπους, αυτούς τους υπέροχους ενεργούς πολίτες, που αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια».

Τι έδειξε η κάλπη σε άλλους Δήμους της χώρας

Στα Ιωάννινα προηγείται ο Μπέγκας Θωμάς με 33,11% και ακολουθεί ο Παπαγεωργίου Δημήτριος με 24,33%. Πάνε σε δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή.

Στη Λαμία ο Παπαϊωάννου Πανουργιάς προηγείται με 59,20% και πετυχαίνει εκλογή από τον πρώτο γύρο. Στη δεύτερη θέση είναι ο Καραΐσκος Ευθύμιος με 33,20%.

Στην Άρτα ο Σιαφάκας Χριστόφορος κερδίζει από τον πρώτο γύρο με 47,14%, ενώ δεύτερος έρχεται ο Τσιρογιάννης Χρήστος με 39,17%.

Στη Ρόδο προηγείται ο Καμπουράκης Αντώνιος με 43,58% και ακολουθεί ο Κολιάδης Αλέξανδρος Βασίλειος με 28,31%

Θεσσαλία: Ψήφισαν τους ίδιους οι πλημμυροπαθείς σε Βόλο, Καρδίτσα, Λάρισα

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Κώστας Αγοραστός διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του Δημήτρη Κουρέτα. Οι δήμαρχοι Βόλου, Καρδίτσας και Λάρισας δείχνουν επίσης ότι επανεκλέγονται.

Στους τρεις δήμους της Θεσσαλίας, τα αποτελέσματα μέχρι αργά το βράδυ διαμορφώνονταν ως εξής:

Ρεκόρ αποχής στον Δήμο Αθηναίων στο 70%

Η αποχή συνολικά σε όλη την Ελλάδα ξεπερνά το 50%, ενώ ειδικά στην Αθήνα η αποχή αγγίζει το 70%. Συγκεκριμένα, η συμμετοχή είναι μόλις στο 31,21%.

Τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιφέρεια είναι τα εξής:

Ανατολική Μακεδονία - Θράκη 45,81% Κεντρική Μακεδονία 45%, Δυτική Μακεδονία 43,7% Ήπειρος 49,3% Θεσσαλία 49,5% Ιόνια Νησιά 41,8% Δυτική Ελλάδα 49,7% Στερεά Ελλάδα 53,4% Αττική 38,7% Πελοπόννησος 45,1% Βόρειο Αιγαίο 39,4% Νότιο Αιγαίο 48,1% Κρήτη 51,2%
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, Ελλάδα - Όσα, 13 Περιφέρειες, Δήμους,pos, ellada - osa, 13 perifereies, dimous