«Πορεία» σε εργαζόμενους και μικρομεσαίους ξεκινά ο Τσίπρας

Την αυλαία των εξορμήσεων στην κοινωνία ανοίγει σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί συναντήσεις με εργαζόμενους και καταστηματάρχες από το χώρο της εστίασης στην Καισαριανή από το πρωί της Δευτέρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει με τον τρόπο αυτόν από την αρχή της εβδομάδας το tempo για τις μαζικές εξορμήσεις που αποφασίστηκαν και στο Πολιτικό Συμβούλιο της

περασμένης Παρασκευής, προκειμένου να φθάσει το μήνυμα της Κουμουνδούρου για το επικαιροποιημένο «Μένουμε Όρθιοι» σε όλη την επικράτεια.

Και αυτό, διότι πέραν των μιντιακών αναχωμάτων, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως οι επιπτώσεις των κυβερνητικών επιλογών με σαφή συρρίκνωση των αποδοχών εργαζομένων και της αδράνειας στον τομέα της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα καθίστανται όλο και πιο ευκρινείς το αμέσως προσεχές διάστημα και μέσα στο καλοκαίρι.

Αιχμή του δόρατος αναμένεται να είναι τόσο τα ζητήματα των μειώσεων μισθών και γενικότερα της συρρίκνωσης των απολαβών των εργαζομένων (κόψιμο δώρου Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας, εκ περιτροπής εργασία με μείωση μισθού από 20% ως και 50%) όσο και η ελλιπέστατη κατά τον ΣΥΡΙΖΑ στήριξη στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα (στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι 3 δις. μη επιστρεπτέα ενίσχυση, ΦΠΑ εστίασης στο 6%, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών).

Επόμενος σταθμός του Αλέξη Τσίπρα θα είναι στα μέσα της εβδομάδας η Ρόδος, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με επιχειρηματίες του τουρισμού και εποχικά εργαζόμενους, σε ένα νησί που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο τουριστικό προϊόν και το οποίο αναμένεται να πληγεί σημαντικά τόσο από τη μειωμένη έλευση τουριστών όσο και από τις «παλινωδίες» που καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκπόνηση ενός συνεκτικού σχεδίου για τη βαριά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές, τομεάρχες αλλά και σύσσωμος ο κομματικός μηχανισμός εργάζονται για αντίστοιχες εξορμήσεις στην περιφέρεια και σειρά συναντήσεων με τις δύο βασικές κοινωνικές ομάδες που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Κουμουνδούρου: Εργαζόμενους και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Για τον λόγο αυτό συνεργάτες του κ. Τσίπρα ήδη επεξεργάζονται φυλλάδιο το οποίο θα συμπυκνώνει τα βασικά σημεία των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, και το οποίο θα διανέμεται σε όλες τις εξορμήσεις στελεχών.

Τέλος, στο «ψηφιακό» σκέλος της αναβάθμισης που επιχειρεί η αξιωματική αντιπολίτευση, αντίστοιχη καμπάνια προετοιμάζεται και για τα social media, στοχευμένη ανά κλάδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα