Ποιοι μετεωρολόγοι επιμένουν για χιόνια στην Αθήνα

Αρχίζει σήμερα η πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Λιακάδα σήμερα στην Αττική. Ποιοι μετεωρολόγοι προβλέπουν χιόνια στην Αθήνα και πότε.Από τις αρχές της εβδομάδας, αρκετοί είναι οι μετεωρολόγοι που εκτιμούν ότι από το Σαββατοκύριακο και μετά θα πέσουν χιόνια όχι απλά στην Αττική, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.…

Σάκης Αρναούτογλου

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3

δεν έχει αναφερθεί συγκεκριμένα στην Αθήνα και το κέντρο του λεκανοπεδίου, ωστόσο, εκτιμά πως από τη Δευτέρα οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο έντονες σε ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Όπως επισημαίνει, «οι πιο πυκνές χιονοπτώσεις θα πρέπει να σημειωθούν κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας μέχρι και τις πρωινές - προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης!»

{https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/481372070019159}

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Ο μετεωρολόγος του OPEN ανέφερε ότι τις πιο πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική θα τις δούμε μέσα στη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, όταν και αναμένεται να το στρώσει και στο κέντρο της Αθήνας. «Δεν αποκλείεται αυτή η κακοκαιρία να θυμίσει την περσινή, πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα» είπε το πρωί της Παρασκευής.

Κώστας Λαγουβάρδος

Το iEidiseis.gr επικοινώνησε με τον Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Κώστα Λαγουβάρδο, ο οποίος ανέλυσε τα καιρικά δεδομένα τόσο για την Αττική όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο ίδιος εκτίμησε ότι το Σαββατοκύριακο θα δούμε χιονόνερο στην Αθήνα, αλλά και χιονοπτώσεις στην Αττική.

«Το πρώτο ψυχρό μέτωπο, το οποίο έρχεται το Σάββατο θα φέρει χιονοπτώσεις και στην Αττική. Εκτιμούμε πως οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν θα φέρει χιόνια στα βόρεια του λεκανοπεδίου, ενώ χιονόνερο θα δούμε το Σαββατοκύριακο και μέσα στην πόλη. Το κύμα, όμως, αυτό έχει μικρή διάρκεια», είπε ο κ. Λαγουβάρδος. Η εκτίμησή του είναι πως τα δύσκολα έρχονται στην αρχή της εβδομάδας.

«Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα κάνει πολύ κρύο, η διαταραχή περνά από την Ελλάδα και φέρνει χιόνια στις Σποράδες, τα νησιά του Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Κρήτη και φυσικά την Αττική. Μάλιστα, εκτιμώ ότι στο νομό Αττικής θα δούμε πολλά χιόνια, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, που θα επικρατούν», πρόσθεσε.

«Και τις δύο ημέρες, δηλαδή, και Δευτέρα και Τρίτη ό,τι πέφτει στην Αττική θα είναι χιόνι», είπε στο iEidiseis.gr, διευκρινίζοντας πως θα χιονίσει σε όλη την Αθήνα, ακόμα και στα νότια. «Χιονόστρωση θα έχουμε σίγουρα στα βόρεια και ανατολικά. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γνωρίζουμε ακριβώς πού θα το στρώσει», είπε ο κ. Λαγουβάρδος και διευκρίνισε πως αυτό που δεν ξέρουμε είναι η διάρκεια που θα έχουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα