Πάτρα: Γιατί η μητέρα ζήτησε πίσω το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε δίπλα στη νεκρή Ίριδα

Η μητέρα των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα, εξήγησε γιατί ζήτησε πίσω το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε δίπλα στη νεκρή Ίριδα, το οποίο αρχικά είχε δώσει στις αρχές.Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα, με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις…

Ιατροδικαστής Λέων: Η ασφυξία μπορεί να μην αφήσει
σημάδια στα βρέφη και στα μικρά παιδιά

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του στην ασφυξία την Τρίτη, προχώρησε σήμερα σε νέα ανάρτηση στο Facebook σχετικά με το ενδεχόμενο η ασφυξία να είναι αιτία θανάτου σε κάποιο από τα τρία παιδιά της οικογένειας.

Στη νέα του ανάρτηση ο κ. Λέων σημειώνει επικαλούμενος τη βιβλιογραφία της ιατροδικαστικής για περιπτώσεις παιδιών ότι «το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια».

«Τυχερός λοιπόν θα είναι ο συνάδελφος σε αυτά τα περιστατικά αν βρει έστω μια μικρή «λύση βλεννογόνου» ή κάποιες μικροεκδορές. Οπότε πολύ βασικό το να στείλουμε ιστοτεμάχια στον Παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο» προσθέτει ο κ. Λέων.

Ο ίδιος κλείνει, δε, την ανάρτησή του, σχολιάζοντας ευρήματα που έχουν έρθει στη δημοσιότητα σχετικά με τα παιδιά, ότι «τέλος αυτό που διαβάζω σε μια παθολογοανατομική έκθεση, στον εγκέφαλο, «αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας» νομίζω είναι κατανοητό ακόμα και χωρίς λεξικό».

{https://www.facebook.com/grigoris.leon/posts/10166145106670321}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάτρα, Ίριδα,patra, irida