Ώρα μηδέν στο Σουδάν: Φεύγουν ξένοι διπλωμάτες - Αγωνία για τους Έλληνες

Επιθέσεις με τραυματίες κατά ξένων αυτοκινητοπομπών στο Σουδάν. Ξεκίνησαν για Αίγυπτο δύο ελληνικά μεταγωγικά αεροσκάφη. Οι ανακοινώσεις Δένδια.Ιδιαίτερα έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Σουδάν, με τις ξένες πρεσβείες να εκκενώνονται η μία μετά την άλλη και τις ξένες χώρες να οργανώνουν επιχειρήσεις απομάκρυνσης των πολιτών τους, μεταξύ…

Επιθέσεις με τραυματίες κατά ξένων αυτοκινητοπομπών

Όπως μεταδίδει το Reuters,

οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στο Σουδάν αλληλοκατηγορήθηκαν ότι επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή Γάλλων υπηκόων, αναφέροντας -και οι δύο- ότι ένας Γάλλος τραυματίστηκε.

Άλλες χώρες φάνηκε επίσης να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις εκκενώσεις την Κυριακή (23/4), σύμφωνα με την έκθεση του Reuters. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια αυτοκινητοπομπή του Κατάρ δέχτηκε επίθεση. Η Αίγυπτος είπε ότι ένα μέλος της αποστολής της στο Σουδάν τραυματίστηκε από πυροβολισμό, μετέδωσε το Reuters.

Επίσης, δύο αξιωματούχοι της ΕΕ τραυματίστηκαν σε μάχες στην πρωτεύουσα της χώρας, Χαρτούμ.

ΠΟΥ για Σουδάν: Τουλάχιστον 300 νεκροί και πάνω από 3.000 τραυματίες

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας , τουλάχιστον 300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 3.000 τραυματίστηκαν από το περασμένο Σαββατοκύριακο στις συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων φατριών του στρατού στο Σουδάν.

Στη σύγκρουση, μονάδες πιστές στον στρατηγό Abdel Fattah al-Burhan, επικεφαλής του μεταβατικού Κυβερνητικού Συμβουλίου του Σουδάν, έρχονται αντιμέτωπες με τις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης, με επικεφαλής τον στρατηγό Mohamed Hamdan Dagalo. Οι δύο πλευρές κάποτε ήταν σύμμαχοι, αλλά η διαφωνία κλιμακώθηκε αργότερα σχετικά με την ενσωμάτωση των RSF στις ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο ενός διεθνώς υποστηριζόμενου σχεδίου μετάβασης, εκτός από άλλους παράγοντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα