Οριστική διακοπή στο ντέρμπι: Στα δικαστήρια θα κριθεί ο αγώνας Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού

Διεκόπη οριστικά το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού. Τι προβλέπει ο κανονισμός.   Νέα τροπή στο ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης», με το παιχνίδι να διακόπτεται οριστικά και να συνεχίζεται στα δικαστήρια. Ειδικότερα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έφυγαν από το γήπεδο όταν κροτίδα χτύπησε τον Χουάνκαρ…

Τι αναφέρει ο κανονισμός αναφορικά με την περίπτωση διακοπής για τραυματισμό παίκτη από ρίψη «επικίνδυνων αντικειμένων».

Αναλυτικά:

Η σωματική βλάβη προσώπου νομίμως ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο (όπως και η εκτίμηση της σοβαρότητας αυτής και της δυνατότητας ή της αδυναμίας του προσώπου να συνεχίσει την άσκηση των καθηκόντων του) διαπιστώνεται μόνο από τον γιατρό του αγώνα, που έχει την εξουσία να διατάξει οτιδήποτς απαιτείται σε σχέση με την αντιμετώπιση της σωματικής βλάβης του προσώπου (εισαγωγή σε νοσοκομείο κλπ). Εάν επέλθει τραυματισμός ποδοσφαιριστή, προπονητή ή διαιτητή (που έχει κριθεί από τον γιατρό του αγώνα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τα καθήκοντά του) από ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων, η διακοπή του αγώνα είναι υποχρεωτική για τον διαιτητή.

Αναφορικά με τις ποινές, σε περίπτωση οριστικής διακοπής του αγώνα, προβλέπεται μηδενισμός και αφαίρεση ενός βαθμού, αλλά και ποινή κεκλεισμένων των θυρών για επόμενα παιχνίδια στην υπαίτια ομάδα.

Το αρθρο 15, 6 του Πειθαρχικού Κώδικα

Δείτε φωτογραφίες

Το ντέρμπι διεκόπη στο «Καραϊσκάκη» στο 53', μετά το γκολ του Ολυμπιακού στο 49' και το σκορ στο 1-1.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όλα, Χουανκάρ,ola, chouankar