Ο Τσίπρας στον Πειραιά για τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Γαβρίλη – Θερμή υποδοχή από τον κόσμο (Βίντεο)

Την έμπρακτη υποστήριξή του στον Γιώργο Γαβρίλη για τις δημοτικές εκλογές 2023 έδειξε ο Αλέξης Τσίπρας.Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είναι παρών στην επόμενη ημέρα του κόμματος γι' αυτό, το πρωί του Σαββάτου (07/10), βρέθηκε στον Πειραιά
προκειμένου να υποστηρίξει…

Τι ώρα ανοίγουν και κλείνουν οι κάλπες

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει 12 ώρες. Συγκεκριμένα, οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 π.μ. και θα είναι ανοικτές έως τις 7 μ.μ. Πάντως, σε περιπτώσεις που κατά το κλείσιμο της κάλπης υπάρχουν ουρές έξω από κάποιο εκλογικό τμήμα, συνήθως δίνεται παράταση ορισμένων λεπτών, κάτι που αποφασίζει ο εκάστοτε δικαστικός αντιπρόσωπος.

«Μάθε πού ψηφίζεις» – Βρείτε εδώ το εκλογικό σας τμήμα

Οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για τον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος από την εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» του Υπουργείου Εσωτερικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση mpp.ypes.gov.gr, καθώς και από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και τους δήμους.

Αναλυτικά, μπαίνετε στην ιστοσελίδα (κάντε κλικ εδώ), εισάγετε το επώνυμό σας, το όνομά σας, τουλάχιστον δύο γράμματα τόσο από το όνομα πατρός όσο και από το όνομα μητρός σας, καθώς και το έτος γέννησής σας. Εν συνεχεία, πατήστε «Αναζήτηση» και μάθετε πού ψηφίζετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.

Για τον ίδιο σκοπό, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο στον αριθμό 2131361500 με δυνατότητα εξυπηρέτησης 30 ταυτόχρονων καλούμενων και το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Επίσης, παρακαλούνται οι ψηφοφόροι, ιδιαιτέρως των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία, να συμβουλευτούν την πλατφόρμα ή να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου Εσωτερικών πριν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αναφορικά με τους ετεροδημότες, δεν θα μπορούν να ψηφίσουν στον δήμο που κατοικούν, αλλά στην περιφέρεια που ανήκουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα