Νέος συναγερμός για πλημμύρες στη Θεσσαλία: Μήνυμα 112 για εκκένωση σε Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννους, Μακρυχώρι και Ευαγγελισμό

Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση σε 6 περιοχές - Αγωνία για τον Πηνειό στη Λάρισα.   «Ήχησε» ξανά το 112 το απόγευμα του Σαββάρτου (9/9) καλώντας σε νέες εκκενώσεις καθώς η στάθμη του Πηνειού παραμένει πάνω από τα όρια επικινδυνότητας στη Λάρισα. Όπως αναφέρεται στο μήνυμα του…

Νέα δορυφορική εικόνα δείχνει το μέγεθος της καταστροφής στη Θεσσαλία

Η καταστροφή στη Θεσσαλία είναι βιβλική και μια νέα

δορυφορική φωτογραφία που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (09/09) δείχνει το πλήρες μέγεθος της θεομηνίας από την κακοκαιρία Daniel.

Δορυφορικά δεδομένα του αμερικανικού δορυφόρου Landsat-8 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το πρωί της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου 2023, δείχνουν σε υψηλή ανάλυση τις πρωτοφανείς πλημμύρες στον κάμπο της Θεσσαλίας. Το μεγαλύτερο μέρος των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού. Στην περιοχή της Λάρισας παρατηρείται ο Πηνειός ποταμός, ο οποίος βρίσκεται στα όρια της υπερχείλισης ακόμα και μέσα στην πόλη.

Οι χάρτες με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει.

Η οπτικοποίηση των πλημμυρισμένων εκτάσεων πραγματοποιήθηκε από την μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Έκλεισε η Εθνική Οδός στο ύψος της Λάρισας

«Κομμένη» στα δύο η χώρα αφού τα πλημμυρικά επεισόδια που παρατηρούνται στη Θεσσαλία και δη στη Λάρισα, ανάγκασαν τις Αρχές να διακόψουν, το βράδυ της Παρασκευής (08/09), την κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό ΑθηνώνΘεσσαλονίκης σε συγκεκριμένα σημεία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των Αρχών, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό ΑθηνώνΘεσσαλονίκης στην Πιερία, από το 400ό χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας), έως το 471ο χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, μέχρι την εξομάλυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Επίσης, διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη και, συγκεκριμένα, από τη χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) έως τη χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας), εξαιρουμένων αυτών με προορισμό έως και την πόλη της Λάρισας και από τη χ/θ 348+106 (A/K Νίκαιας) έως τη χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας).

Εξαιρούνται τα οχήματα που έχουν τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, καθώς και τα οχήματα οδικής βοήθειας και οχήματα εκτάκτου ανάγκης. Τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου Ημαθίας (474 χιλιόμετρο) του αυτοκινητόδρομου και μέσω της Εγνατίας Οδού θα κατευθύνονται προς Αθήνα. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέος, Θεσσαλία, Μήνυμα 112, Ραψάνη Τέμπη Ιτέα Γόννους Μακρυχώρι, Ευαγγελισμό,neos, thessalia, minyma 112, rapsani tebi itea gonnous makrychori, evangelismo