Νέα φωτιά στην Εύβοια: Κοντά στα σπίτια στο Μαρμάρι οι φλόγες, εκκενώθηκαν οικισμοί

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Νότια Εύβοια που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Πολλοί ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κάρυστο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή Φυγιά Καρύστου Ευβοίας με το μέτωπο να κινείται προς το Μαρμάρι. Οι φλόγες πέρασαν δίπλα από τα σπίτια στους οικισμούς…

Ο Δημήτρης Ξυπόλητος δημοτικός σύμβουλος Μαρμαρίου μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6», είπε ότι η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 01:30 μέσα σε δάσος εκτός οικισμού και υπήρξε άμεση κινητοποίηση «Από τις 3:00

βγήκαμε με τα μεγάφωνα και καλούσαμε τον κόσμο να φύγει. Τώρα οικισμοί είναι εκκενωμένοι» είπε σημειώνοντας πως δεν μπορεί να ξέρει πώς ξεκίνησε η φωτιά, ωστόσο «όποτε έχει ανέμους έχουμε φωτιές». Ο ίδιος είπε ότι κατά τις 4:00 άλλη μια φωτιά ξέσπασε κοντά στην Κάρυστο, ωστόσο αντιμετωπίστηκε αμέσως.

«Δεν πρόκειται για ένα ενιαίο μέτωπο αλλά για τρία, τέσσερα διαφορετικά, είπε σημειώνοντας πως υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση. Οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί, Ας ελπίσουμε ότι θα ελεγχθεί, είπε.

Η περιοχή εξήγησε ότι έχει πολλά σπίτια είναι τουριστική, έχει μόνιμους κατοίκους και εξοχικά, και αυτό το διάστημα έχει αρκετούς επισκέπτες. Ερωτηθείς για τις αναφορές κατοίκων για ζημιές σε σπίτια είπε ότι οι καπνοί είναι πολύ πυκνοί και δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση αυτήν την ώρα.

Αισιόδοξος για την πορεία της φωτιάς εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός λέγοντας πως τα μέτωπα στους οικισμούς έχουν αρχίσει να γίνονται πιο διαχειρίσιμα καθώς επιχειρούν εναέρια και επίγεια μέσα. «Η κατάσταση είναι καλύτερη αλλά ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. Δεν έχω ενημέρωση για καμένα σπίτια αλλά ζημιές υπάρχουν σίγουρα» είπε ο κ. Σπανός.

Πριν από λίγη ώρα, χρήστης στο Twitter ανέβασε ένα βίντεο που δείχνει τη φωτιά όπως φαίνεται μέσα από το πλοίο κατά τη διάρκεια του απόπλου.

{https://twitter.com/faylyss/status/1429666016141975556}

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Λεπουρων - Καρύστου από τη διασταύρωση Στουπαίων έως την διασταύρωση Μαρμαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύβοια, Κοντά, Μαρμάρι,evvoia, konta, marmari